Ruskistettu ’voi’

Yksinkertaisuudessaan yksi ihanin ranskalaisen keittiön lahja maailmalle on ruskistettu voi. Ja voi, miten sitä olenkaan kaivannut, ihan kuin juustojakin. Tässä maidoton korvike kyseiselle herkulle. Tämä ei vaahtoudu kylmänäkään, kuten oikea ruskistettu voi, mutta maku ja väri ovat kohtalaisen lähellä oikeaa. Ajattelin seuraavalla kerralla lisätä siobilöinnin jälkeen pari tippaa voinmakuista rypsiöljyä, josko maku olisi sitten identtinen ruskistetun voin kanssa.

Ruskistettu ’voi’

(maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, vegaaninen)

(n.100g valmista ’voita’ – aktiivinen aika n.15min)

100g Sunnuntai maidonta margariinia

30g pekaanipähkinöitä murskattuna

1. Mitta ainekset kattilaan.

2. Kiehauta, laske lämpötilaa niin, että seos juuri ja juuri kiehuu. Keitä 15-20min.

3. Anna jäähtyä hetki, siivilöi sitten. Säilytä ruskistettu voi jääkaapissa ja käytä luovasti leivonnassa ja ruoanlaitossa. Pähkinät voi syödä vaikka maustamattoman soijajogurtin kanssa, ovat herkullisia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s