Donitsit

Tämä on ihan itikan kokoisesti terveellisempi donitsiresepti. Tässä donitsit paistetaan pellillä uunissa, mutta senkin miniterveellisyyden kumosin kuorruttamalla nämä maidottomalla valkosuklaalla ja toffeesuklaalla.

Donitsit

(Maidoton, gluteeniton, kauraton ja vehnätärkkelyksetön)

(18-20 donitsia – aktiivinen aika 20 min-passiivinen aika 30 min – uuni +225C – paistoaika 12min)

2 munaa

60g maidotonta margariinia

20g Neito voinmakuista rypsiöljyä

40g rypsiöljyä

1 dl kidesokeria

3/4 dl fariinisokeria

2 1/2dl FINMIX-jauhoseosta

2 1/2dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta (tarkasta tärkkelys)

1/2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1tl vaniljasokeria

2 1/2 dl soijamaitoa

Kuorrute

1 levy Dammenbergin maidotonta valkosuklaata (70g)

1 levy Dammenbergin maidotonta toffeesuklaata

12 koloinen donitsipelti

Maidotonta margariinia voiteluun

Pursotuspussi

1. Laita uuni lämpenemään+225C. Voitele donitsipellin kolot.

2. Mittaa rasvat ja sokerit astiaan ja vatkaa vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa sekaisin. Mittaa loput kuivat aineet ja soijamaito kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada taikina pursotuspussiin.

3. Pursota joka donitsikoloon taikinaa, käytät noin puolet taikinasta. Laita loppu taikina pussissaan jääkaappiin odottamaan, että donitsit paistetaan +225C uunissa noin 12min ajan, tikku tulee puhtaana donitsista ulos, kun kypsyyttä testaa tikulla. Anna jäähtyä n.5min ja kumoa donitsipelti ritilän päälle. Puhdista kolot, voitele ja pursota loppu taikina koloihin. Paista, jäähdytä ja kumoa, kuten edellinen erä.

4. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Sulata sitten valkosuklaa esimerkiksi mikrossa, dippaa donitsin paraatipuoli valkosuklaaseen ja laita jähmettymään ritilälle. Toista niin kauan, kuin valkosuklaata riittää (minulla jäi 2 donitsia ilman kuorrutetta). Sulata toffeesuklaa pakastepussissa mikrossa (täydellä teholla 10 sekunnin pätkissä välillä puristellen kevyesti pussia), leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota raitoja valkosuklaan päälle. Anna jähmettyä.

5. Nauti! Säilyy 2-3 vrk tiiviissä rasiassa pehmeinä, kuorrute on kaunis vain ensimmäisen vuorokauden ajan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s