Pähkinäkeksit

Tässä on minusta maailman helpoin gluteeniton keksiohje. Se sisältää vain kolme ainesosaa: pähkinöitä, sokeria ja kananmuna. Teen näitä toisinaan satsin, syön pari ja pakastan loput. Pakkasesta sitten jauhan näitä juustokakkujen pohjaksi ja muihin leivonnaisiin, mihin tarvittaisiin keksejä. Toki eivät nämäkään kaikille sovi munan ja pähkinöiden vuoksi, mutta gluteenittomaan leivontaan tuovat kivan lisän.

Alkuperäisessä italialaisessa ohjeessa käytettiin saksanpähkinää. Itse en pidä sen mausta ja toisaalta pekaanipähkinät, joilla yleensä korvaan saksanpähkinän lähes aina, olivat melkein loppu, niin tein nämä keksit suolatuista ja paahdetuista maapähkinöistä, hasselpähkinöistä manteleista. Hyvää tuli näinkin ja tämä on jälleen minusta hyvä osoitus siitä, että ruokaa laittaessa raaka-aineita voi korvailla toisilla itse lopputuotteen pahemmin kärsimättä.  Kunhan vain tietää suunnilleen, miten suunniteltu korvaava tuote käyttäytyy.

Pähkinäkeksit

(maidoton, munaton, gluteeniton ja täysin viljaton)

(32-38 keksiä – aktiivinen aika 10 min – passiivinen aika 30 min + jäähdytys)

2 dl suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

2 dl hasselpähkinöitä (kuorineen)

1dl manteleita (kuorineen)

2dl kidesokeria

1 muna

  1. Laita uuni lämpiämään + 225C. Laita kahden uunipellin päälle leivinpaperit.
  2. Jauha pähkinät sokerin kanssa blenderissä karkeaksi jauhoksi. Kaada jauho leivontakulhoon, tee keskelle kolo ja riko muna siihen. Sekoita käsin taikinaksi ja purista palloksi.
  3. Nosta pallo leivontatasolle, muotoile painellen ja puristellen pitkoksi, jonka jaat 32-38 osaan. Nosta viipaleet pellille ja paista uunissa + 225 C 12-15 min, kunnes ovat ruskistuneet. Ota pois uunista ja anna jäähtyä, siirrä vasta sitten rasiaan.
  4. Nauti! Tai pakasta ja jatkojalosta.
Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s