Kikherneillä täytetty uunikana, retiisikorianterisalaatti

Meidän pieni perheemme pitää uunikanasta. Siis sellaisesta, joka on kypsennetty kokonaisena uunissa. Jamie Oliverin sitruuna-valkosipulikana on arjen pelastus, mutta nyt kikherneiden pursutessa ovista ja ikkunoista, päädyin tekemään ranskalaisen klassikon – uunikanaa rakuunavoilla ja kikhernetäytteellä. Tietysti omille allergioille sovellettuna.

Salaattiin valikoituvat retiisit, koska niitä oli kilo kaapissa. Ihanan mietoja, vähän makeita, mutta silti ah-niin-raikkaita! Kerrassaan miellyttävä kokonaisuus, jota voi tarjota vieraillekin.

Uunikanaa kikherneillä

(maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton)

(4:lle – aktiivinen aika 30 min –passiivinen aika 1h 30 min)

kana

1 kokonainen kana

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä

200g maidotonta margariinia (käytin tummansinistä keijua)

1 rkl kuivattua rakuunaa

3 kokonaista valkosipulia

täyte

2 prk Go Greenin tarjoiluvalmiita kikherneitä valutettuna (liemestä voit tehdä vaikka munatonta majoneesia tai munattomia macaroneja)

1 punainen suippopaprika pestynä, siemenet poistettuina ja pieniksi kuutioiksi kuutioituna

1 sitruunan raastettu kuori

3 timjaminoksaa (lehdet)

oliiviöljyä

1 pieni sitruuna (jonka kuoret olet jo raastanut)

salaattiin

1 kg retiisejä

1 nippu korianteria

kastikkeeseen

1 rkl balsamiviinietikkaa

1rkl sinappia

1 rkl hunajaa

5 rkl oliiviöljyä

  1. Laita uuni lämpiämään +200C. Laita kanan sisään 1 tl suolaa ja ½tl mustapippuria. Pehmitä margariini ja lisää siihen kuivattu rakuuna, sekoita tasaiseksi. Irrottele sormin kaulan kautta kanan nahka lihasta työntämällä sormesi niiden väliin. Työnnä sitten maustettu margariini kanan nahan alle rintafileiden päälle (käytän tässä keittiöhanskoja apuna, kun ällöttää raa’an kanan käsittely paljain käsin).
  2. Sekoita täytteen ainekset yhteen sitruunaa lukuunottamatta, kauho täyte kanan sisään ja tuki suuaukko sitruunalla. Sido kanan siivet jalkoihin puuvillalangan avulla. Puolita valkosipulit horisontaalisesti (eli niin, että puolitat kerralla kaikki kokonaisen valkosipulin kynnet), asettele uunipellille leikkuupinta ylöspäin ja nosta kana niiden päälle. Voitele kana oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria (yhteensä n. 3 tl suolaa ja 1tl mustapippuria).
  3. Paista 15 min + 200C, vähennä sitten lämpö + 175 C ja jatka paistamista 1h 15 min ajan.
  4. Valmista salaatinkastike vatkaamalla kaikki ainekset yhteen kulhossa. Pese ja kuutioi retiisit. Pese korianteri ja silppua, lisää retiisien sekaan. Ota 1 rkl kastiketta talteen ja kaada loput retiisien päälle, sekoita, laita viileään odottamaan tarjoilua.
  5. Ota kana uunista (kypsyyden voit testata tikulla, kypsästä kanasta tulee kirkasta lientä tikulla tökkäämisen jälkeen). Tyhjennä täyte kulhoon. Poista puuvillanaru kanasta. Laita valkosipulit siivilään ja purista täytteen päälle. Purista sitruunan sisus siivilään ja purista valkosipulin päälle. Soseuta täyte sauvasekoittimella hienoksi. Lisää 1 rkl salaatinkastiketta ja sekoita. Oman muhennokseni koristelin korianterin lehdillä ja kurkunkukalla.
  6. Tarjoile kana, täytteestä tehty paksu muhennos ja salaatti omista astioistaan. Lisäkkeeksi sopii allergikollesi sopiva leipä, jolle muhennosta on kiva sipaista.
  7. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s