Linssi ja kikhernekeitto

Niitä kikherneitä sitten oli aika paljon, kun sain lopulta tonmacaron-kokeiluni valmiiksi. Onneksi niitä on varsin helppo nykyään upotella vaikka mihin, kuten tähän herkulliseen, antiikkiseen linssikikhernekeittoon, jonka tarjoilin marinoitujen punasipulien, munakoison ja siitakesienen kera. Lisäksi rosmariinifocaccia speltistä. Kerrassaan luksusateria.

Antiikin linssikeitto on kermainen ilman kermaa, ja raikas, mikä ei kyllä mieleen ensimmäisenä reseptiä lukiessa tule. Minulla oli yksi Go Greenin linssipaketti ja loput linssit korvasin kikherneillä. Alkuperäinen resepti löytyy linkin sivua selatessa lähes alas  asti nimellä Antiikin linssikeitto (British museumin antaman ohjeen mukaan).

Tarjoile itsellesi sopivan leivän kera! Marinoitu kasvissalaatti taas sopii oivallisesti grilliruokien lisäkkeeksi.

Linssikikhernekeitto

(maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, vegaaninen)

(4:lle – aktiivinen aika 1h)

1 prk Go Greenin vihreitä linssejä (tarjoiluvalmiita, liemessä, valutuksen jälkeen n. 200g linssejä)

1 prk Go Greenin kikherneitä (tarjoiluvalmiita, liemessä, valutuksen jälkeen n. 200g)
3 keskikokoista sipulia hakattuna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1/2 kuppia oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
1 litra vettä
½ dl viinietikkaa
suolaa ja pippuria

  1. Laita kaikki aineet suolaa, pippuria ja viinietikkaa lukuun ottamatta suureen kattilaan. keitä miedolla lämmöllä tunnin verran ja sekoita usein.
  2. Ota pois laakerinlehdet, lisää viinietikka, suola ja pippuri.
  3. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Nauti!

Marinoidut munakoisot, punasipulit ja siitakesienet

(munaton, maidoton, gluteeniton, vegaaninen, pähkinätön, soijaton)

(lisäkkeeksi 4 annokseen keittoa + marinoituun kasvissalaattiin – aktiivinen aika 20 min – passiivinen 12h)

2 munakoisoa

suolaa

2 punasipulia

1 rasia (100g) shiitakesieniä

3dl oliiviöljyä

6 rkl viinietikkaa

3tl sokeria

4 valkosipulin kynttä

1½tl merisuolaa

mustapippuria

salaattiin

1 salanova salaatti ja loput marinoidut munakoisot, punasipulit ja siitakesienet

  1. Pese ja viipaloi munakoisot pituussuunnassa noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna itkeä 20 min. Lämmitä sillä aikaa uuni + 200C.
  2. Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi sipulirenkaiksi. Laita kannelliseen rasiaan, kaada päälle 3rkl omenaviinietikkaa, 1 tl sokeria ja ½tl suolaa. Laita kansi kiinni ja ravista. Anna seisoa huoneenlämmössä 10 min, lisää 1 dl oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria päälle, sekoita, laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.
  3. Pese siitakesienet, jos sinulla on isoja sieniä, irrota jalat lakeista ja viipaloi lakit. Pienet sienet voit paistaa sellaisenaan. Paista paistinpannulla sienistä neste pois, lisää 2 rkl öljyä, ½tl suolaa ja paista vielä minuutti. Kaada rasiaan, päälle 2 murskattua valkosipulinkynttä, 2 rkl viinietikkaa, 1 tl sokeria, ½tl suolaa ja ¾ dl oliiviöljyä. Sekoita ja laita kansi päälle. Pistä jääkaappiin marinoitumaan vähintään 3h, mielellään yön yli.
  4. Pyyhi munakoisoista itketysneste ja ylimääräinen suola pois. Voitele munakoisot pullasudin avulla oliiviöljyllä. Paista + 200C uunissa 15-20 min, kunnes pinta ruskistuu. Jäähdytä, viipaloi suupalan kokoisiksi paloiksi. Siirrä kannelliseen astiaan, kaada päälle 2rkl viinietikkaa, 1 tl sokeria, ½tl suolaa, mustapippuria ja 2 murskattua valkosipulinkynttä, sekoita ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään 3 h, mielellään yön yli.
  5. Annostele keittoa lautasille, nosta yhteensä reilua ruokalusikallinen marinoituja kasviksia annoksen keskelle. Säästä loput kasvikset marinoituun kasvissalaattiin, jonka kokoat ennen tarjoilua niin, että peset salaatin, revit sen tarjoilulautaselle ja nostelet marinoidut kasviksete päälle. Marinointiliemen voi käyttää salaatinkastikkeena ja ruoanlaitossa mausteena.
  6. Nauti!

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s