Wannabe feta

Oi! Löysin vihdoin uuden, hyvänmakuisen maidottoman juustonkorvikkeen ja mikä parasta: sen voi tehdä itse. Tavoilleni uskollisena tein ensin ihan velvollisuudentunnosta alkuperäistä reseptiä kohtaan suositellut liottelut sun muut, mutta sitten aloin soveltamaan.

En alkuunkaan ymmärrä, miksi minun pitäisi odotella yön yli manteleiden pehmenemistä jauhamista varten, kun mantelijauhoa löytyy kaapista. Jätin siis manteleiden liottamisen pois ja korvasin ne mantelijauhoilla. Olen kokeillut tätä reseptiä myös ilman oliiviöljyä ja sitruunamehua, ja se toimii niinkin, enkä maussa kovin suurta eroa huomannut.

Tämä on maidoton, munaton, soijaton, vegaaninen ja gluteeniton, mutta johtuen pääraaka-aineesta, eli mantelijauhosta, ei tämä sovi pähkinäallergikolle.

Vuoraa pieni siivilä (vetoisuus 4 dl) harsolla tai talouspaperilla ja kaada massa sinne hyytymään ja valumaan jääkaapissa yön yli ennen paistamista.

Mantelifeta

(maidoton, munatona, gluteeniton, vegaaninen, soijaton)

(1 juustokiekko – aktiivinen aika 5 min – passiivinen aika yön yli valutus 12 h + paisto 40-45min + jäähdystys 1-2 h = n.14h)

150 g mantelijauhoa

2 dl vettä

1½ -2 tl suolaa

1-2 valkosipulinkynttä

(3 rkl oliiviöljyä)

(2rkl sitruunamehua)

 

  1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin. Blendaa tasaiseksi ja maista. Seoksen tulisi maistua lievästi valkosipulille ja voimakkaasti suolalle, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada massa kostutetulla, puhtaalla harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle, peitä massa kannella ja anna valua jääkaapissa yön yli.
  2. Lämmitä uuni + 200C. Kumoa juusto varovasti talouspaperille ja poista harso/talouspaperi. Paista uunissa 40-45 min, kunnes pinta on kullanruskea. Ota pois uunista, anna jäähtyä ja käytä, kuten tavallista fetajuustoa. Säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa noin viikon.
  3. Nauti! Feel Goof Kitchenin luksusruoka (mantelifetan alkuperäinen resepti on oheisessa osoitteessa) on muuten nimensä veroista, kannattaa kokeilla: http://feelgoodkitchen.fi/2016/02/luksusruokaa-eli-uunibataattia-mantelifetalla-mausteisilla-kikherneilla/ :)!
Advertisement

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s