Pata gnoccheista, tomaatista ja kanasta

Perunapasta on hyvää ja koko perhe pitää siitä. Allergiani puhkeamisen jälkeen tomaattipohjaiset keitot, padat ja kastikkeet ovat lisääntyneet arkiruoanlaitossamme paljon. Ennen allergian puhkeamista en pystynyt käyttämään tomaattia juuri lainkaan ruokavaliossani, se kun teki minulle kaikissa muodoissaan aivan järkyttävän närästyksen. Liekö allergia oireillut jo tuolloin, sillä maitoproteiinittomalla, vehnättömällä ja kaurattomalla dieetillä oltuani kuukauden hävisi entinen herkkyyteni närästykselle tiettyjen ruoka-aineiden nauttimisen jälkeen kuin tuhka tuuleen. Nykyään pystyn juomaan kahvia ilman ongelmia ja syömään valkosipulista mustapippurilla reilusti maustettua tomaattikastiketta ja jälkiruoaksi suklaakakkua aivan ilman ongelmia.

Gnochheja voi tehdä niin monella tapaa. Tämä on talveen sopivampi, tukevampi ja rasvaisempi gnocchi, jota en kuvittelisikaan tarjoavani kenellekään kesällä.

Perunagnocchipata kanalla

(maidoton)

(1 valurautakattilallinen n.6-8:lle – aktiivinen aika 1h – passiivinen aika 50 min –uuni +200C)

gnoccheihin

250g jauhoista perunaa

50 g maidotonta margariinia (sunnuntai)

250g hienoja spelttijauhoha (sunspelt)

1,5 dl soijamaitoa (Alpron punainen, maustamaton)

runsaasti jauhoja palleroiden tekoon

Kastike

3 kananrintafilettä

1 rkl oliiviöljyä

1tl suolaa

½tl mustapippuria

100g meetvurstia (tai chorizoa, jos sitä on)

1dl hernerouhetta

2 keskikokoista porkkanaa

1 punasipuli

2 keltasipulia

3 sellerinvartta

kanafondikuutio (tarkista, että maidoton)

6dl vettä

500g paseerattua tomaattia

1 paseeratun tomaatin tölkki vettä

2tl paprikajauhetta

2tl kuivattua timjamia

2tl kuivattua basilikaa

2 laakerinlehteä

2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita

 

  1. Laita uuni lämpenemään + 200C. Kuori perunat (noin 3 isoa) ja laita ne mikronkestävään astiaan ja peitä vedellä. Mikroa täydellä teholla 8 min ja kokeile, jos eivät ole kypsiä, jatka kypsennystä täydellä teholla 1 min kerrallaan. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois, soseuta maidottoman margariinin ja soijamaidon kera, lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikinaksi. Jätä lepäämään huoneenlämpöön.
  2. Paista uuninkestävässä kattilassa kanoihin oliiviöljyssä kaunis pinta, ota kanat sivuun ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi meetvursti ja laita kattilaan, kuori ja pese porkkanat, viipaloi ja laita kattilaan, sekoita. Kuori sipulit, tee niistä karkeaa silppua ja laita kattilaan, anna kuullottua matalalla lämmöllä. Pese sellerinvarret, viipaloi ne ja lisää kattilaan, sekoita. Lisää paseerattu tomaatti, tölkillinen vettä ja 6dl vettä eli noin litra yhteensä, hernerouhe (sekoita heti hyvin), kanafondikuutio, timjami, paprikajauhe, basilika, laakerinlehdet ja suppilovahverot. Kuutioi kana ja lisää kattilaan. Laita kansi kattilaan ja siirrä uuniin. Paista + 200C 20 min ajan kansi kiinni.
  3. Kattilan ollessa uunissa valmista gnocchit loppuun. Jauhota hyvin leivinalusta, kaada taikina sille ja muotoile yksi n. 25 cm pitkä pötkö. Leikkaa 12-13 palaa.
  4. Ota kattila uunista, sekoita ja asettele sitten gnocchipalat leikkuupinta ylöspäin kastikkeen päälle. Voitele halutessasi soijamaidolla. Laita kattila ilman kantta uuniin ja paista vielä 30 min ajan.
  5. Ota uunista, nosta pöytään ja tarjoile halutessasi Ottolenghin punasipuli-kurkkusalaatin kanssa, maut täydentävät hienosti toisiaan.
  6. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s