Laatikko perunasta ja jauhelihasta

Mietin, mitä ruokia eniten kaipasin allergisoitumisen aluksi. Ihan arjenkin sujumisen kannalta. Kyllä ne olivat ne laatikkoruoat, joista (lähes) kaikki pitävät, ja jotka on nopea saada kasaan paistamista varten. Viimeksi postasin makaronilaatikoita, tällä kertaa perunamuusijauhelihavuoan reseptin.

Peruna on luonnostaan gluteeniton, maidottoman tästä saa helposti korvaamalla nesteen allergikollesi sopivalla maustamattomalla kasvismaidolla tai lihaliemellä ja kananmunan olen korvannut tässä maissitärkkelyksellä.

Kuva on taas mitä on, sillä näistä arkiruoista on mahdoton saada kaunista kuvaa. Lapset kuitenkin syövät tätä mielellään. Vanhempi lapsi ja hänen ystävänsä hurraavat, kun kuulevat, että tätä on ruoaksi.

Lihaperunamuusivuoka

(maidoton, munaton, gluteeniton)

(1 laatikko – aktiivinen aika 1h – passiivinen aika 1h)

perunamuusi

1 kg jauhoisia perunoita

vettä

2-3dl lihalientä tai soijamaitoa tai allergikollesi sopivaa, maustamatonta kasvismaitoa

50g maidotonta margariinia

jauheliha

400-500g naudan vähärasvaista jauhelihaa

1 keltasipuli

1 pieni punasipuli

2 tl paprikajauhetta

1tl suolaa

2rkl rypsiöljyä

suurus

 

2 rkl maissitärkkelystä ja tilkka vettä

(TAI jos kananmuna sopii, niin 2 munaa)

  1. Pese jauhoiset perunat ja keitä ne kypsiksi. Jos olet laiska, kuten minä, jätät perunat kuorimatta ennen keittämistä ja soseutat ne kypsinä 2dl nesteen ja maidottoman margariinin kanssa sauvasekoittimella. Jos perunankuoret ruoassa aiheuttavat inhonväristyksiä, kuori perunat ennen keittämistä (aktiivinen aika pitenee) ja soseuta kypsät perunat nesteen ja rasvan kanssa. MAusta ½ tl suolaa.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne paistinpannussa 1rkl  rypsiöljyssä, kaada perunamuusin päälle. Lisää 1rkl rypsiöljyä ja jauheliha pannulle ja ruskista jauheliha ruskeaksi. MAusta ½ tl suolaa ja paprikajauheella, kaada perunamuusin päälle. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele uunivuoka. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja sekoita tekemäsi seos perunalihamuusin joukkoon (tai sekoita kananmunat massan joukkoon, jos kananmuna sopii allergikollesi). Kaada perunalihamuusi uunivuokaan ja paista +200C noin 45min, kunnes laatikon pinta on kauniin ruskea.
  4. Nauti salaatin ja leivän kera!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s