Makaronilaatikko

Makaronilaatikko oli todella vaikea saada onnistumaan ilman kananmunaa, vehnää tai kotimaisia viljoja ja maitoa niin, ettei se ole ihan kamalaa. En edelleenkään ole täysin tyytyväinen munattomaan, gluteenittomaan ja maidottomaan/soijattomaan versioon, mutta sitä meillä syötiin, kun kyseiset ruoka-aineet eivät sopineet lapsille. Nykyään teen kakkosversiota, eli maidotonta ja gluteenitonta. Paras lopputulos on tullut semperin gluteenittomalla kuitusarvipastalla. Kaupan spelttipastat hajoavat tässä ja maistuvat pitkän kypsennyksen jälkeen kitkeriltä, muut gluteenittomat sarvipastat taas tekevät lopputuloksesta kuivan.

Ketsuppia ja salaattia tarjoilen kaverina. Meillä lapset syövät tätä varmasti. Mitään gourmeetahan ei tämä ole, vaan tavallista arkiruokaa, johon palaan aina uudestaan. Jauhelihasta osan voi korvata soijarouheella (keittäminen ja paisto ennen laatikkoon lisäämistä) tai sienillä (vaikka suppilovahvero sopii hyvin seuraksi), seuraavaksi ajattelin ujuttaa sekaan herneproteiinivalmistetta ja kokeilla, miltä se maistuu (anteeksi vain, perhe).

Kuva ei ole kaunis, mutta makaronilaatikosta on pikkuisen vaikea saada kaunista kuvaa. TAi sitten kuvaaja (minä) ei vain ole riittävän luova saadakseen makaronilaatikosta kaunista kuvaa, mene ja tiedä.

Makaronilaatikko 1

(maidoton, gluteeniton, munaton, soijaton)

(1 laatikko – aktiivinen aika 20min ja passiivinen aika 1h- uuni +175C)

makaronit

1 pkt Semperin kuitusarvimakaroneja

1 l vettä

1 rkl suolaa

jauheliha

2rkl rypsiöljyä

400g naudan vähärasvaista jauhelihaa

1 iso keltasipuli

1 tl paprikajauhetta

1tl suolaa

½tl mustapippuria

suurus

2 rkl lihaliemifondia

7 dl vettä

2 rkl maissitärkkelystä

  1. Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpiämään +175C ja voitele 1rkl rypsiöljyä uunivuoka.
  2. Makaronien kiehuessa paista jauheliha rypsiöljyssä, mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla, kaada uunivuokaan odottamaan. Kuullota sitten sipuli samalla pannulla 1 rkl rypsiöljyä n. 5 min ajan. Kaada uunivuokaan. Valuta makaronit ja kaada uunivuokaan. Sekoita.
  3. Sekoita vesi, maissitärkkelys ja lihaliemifondi ja kaada uunivuokaan. Paista +175C uunissa 45min-1h, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  4. Nauti ketsupin ja salaatin kera.

Makaronilaatikko 2     

(maidoton, gluteeniton, soijaton jos korvaat soijamaidon jollain muulla maustamattomalla kasvismaidolla tai lihaliemellä)

(1 laatikko -aktiivinen aika 20min ja passiivinen aika 1h-uuni +175C)

makaronit

1 pkt semperin kuitusarvimakaroneja

1l vettä

1rkl suolaa

jauheliha

2rkl rypsiöljyä

400g naudan vähärasvaista jauhelihaa

1 iso keltasipuli

1 tl paprikajauhetta

1tl suolaa

½tl mustapippuria

munasoijamaitoon

7dl soijamaitoa

1rkl lihaliemifondia

2 kanamunaa

  1. Tee, kuten makaronilaatikko 1 kohdan 2 loppuun asti.
  2. Sekoita soijamaito, lihaliemifondi ja kananmunat, kaada uunivuokaan. Soijattoman version saat tästä korvaamalla soijamaidon vedellä ja lisäämällä 2 rkl lihaliemifondia. Paista +175C n.45min ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  3. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s