Spelttipasta

Spelttipastan tekeminen osoittautui hankalaksi. Parhaaseen tulokseen olen päässyt munapastaa tekemällä, eli yhtä munaa kohden laitetaan 90-95g hienoja spelttijauhoja. Pasta onnistuu myös puolikarkeista spelttijauhoista, mutta silloin käytettävien jauhojen määrä on hivenen suurempi. Samalla ohjeella voit tehdä tuorepastaa lasagnea varten. Laitan myöhemmin maidottoman lasagnen ohjeen tänne. Kuvassa sopivaksi vaivattu spelttipastataikina odottamassa jääkaappiin pääsyä.

Edit 19.12.2018 lisäsin munattoman pastan reseptin.

Spelttipasta

(3-4:lle aikuiselle )

3 munaa

285 g hienoja spelttijauhoja

Keitinvesi:

3-4litraa vettä

2rkl suolaa

  1. Vatkaa isossa leivontakulhossa kierrevatkaimen avulla munat ja hienot spelttijauhot sekaisin. Seoksesta tulee karkea pallo tai murumainen, irtonainen seos. Jatka vaivaamista käsin, kun kierrevatkaimella ei enää tunnu asia etenevän. Käsin vaivaten tee yhtenäinen, silkinpehmeä pallo, jonka kiedot muoviin ja laitat lepäämään jääkaappiin pariksi tunniksi.
  2. Kiehauta 3-4 litraa vettä ja laita sinne 2 rkl suolaa. Hyvin levänneen taikinan tunnistaa siitä, että sitä painettaessa taikina antaa hyvin periksi (taikina on aika kova, kun se laitetaan jääkaappiin lepäämään). Kun taikina on levännyt, ota se jääkaapista, ripottele työtasolle runsaasti spelttijauhoja ja kauli ohueksi levyksi. Taita levy leveyssuunnassa kahtia, sitten vielä samassa suunnassa kahtia, leikkaa noin 5 mm paksuja nuudeleita. Avaa levy ja nostele kiehuvaan veteen. Nuudelit kypsyvät noin 4 minuutissa. Ota yksi nuudeli, huuhtele se kylmässä vedessä ja maistele, onko se kypsä. Jos on, kaada nuudelit lävikköön ja huuhtele kylmällä tai kuumalla vedellä riippuen käyttötarkoituksesta.

Munaton spelttipasta

285g hienoja spelttijauhoja

1,5dl vettä (150g)

1rkl oliiviöljyä (15g)

1. Mittaa ainekset kulhoon, vatkaa kuerrevatkaimilla, kunnes ainekset sekaisin, jatka sitten, kuten kananmunaa sisältävän pastan kanssa.

Advertisement

One Comment Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Sienipasta – Suklaatikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s