Kesäinen salaatti

Ystäväni kävi alkukesästä miehensä kanssa hyvässä ravintolassa Turussa ja kertoi ihanasta, raikkaasta salaatista, jota oli saanut syödäkseen: tilli-retiisi-kurkkusalaatti. Oli pakko kokeilla kotona. Ja voi ihme! Vihaamani retiisi on hyvää tässä salaatissa. Sopii vaikka lämminsavustetun lohen kaveriksi.Alkuperäisessä reseptissä oli erittäin kypsää limeä ja se oli lohkottu salaatin sekaan kuorineen kaikkineen, omassa reseptissäni käytän sitruunaa (kun sattui olemaan hedelmälautasella ja sopivan kypsänä, limetit olivat vielä lähes raakoja).

Tilli-retiisi-kurkkusalaatti

(2:lle – salaatin valmistus 10 min)

½ kurkku

8 retiisiä

kourallinen tilliä

1 sitruunan kuori hienona raasteena

1 paksu sitruunaviipale

½ tl suolaa

1 tl ruskeaa sokeria

  1. Pese kurkku ja retiisit. Poista retiiseista naatit. Leikkaa kurkku keskeltä puoliksi, laita toinen puoli jääkaappiin ja leikkaa jäljelle jäänyt puolikas pitkittäin puoliksi. Viipaloi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Lohko retiisit 8 osaan. Laita kulhoon. Sirottele päälle suola ja sokeri. Silppua tilli, laita kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori suoraan kulhoon muiden aineiden päälle, älä raasta valkeaa osaa, se on kitkerää. Leikkaa sitten sitruunan keskeltä 2 cm paksu viipale. Leikkaa kuoret pois, poista lohkoista kalvot ja lisää saamasi sitruunan palat kulhoon muiden aineiden kanssa. Sekoita ja salaatti on heti valmis syötäväksi. Ei kestä säilyttämistä (ellet halua valuttaa salaattia ennen tarjoamista – myönnän, tein tämän virheen :D)
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s