Pannukakut kookoksesta ja banaanista

Tunnen erään pienen neiti A:n, jolla on vain muutama ruoka-aine, jota hän voi syödä. Neiti A haluaisi olla kuten muutkin pienet tytöt ja syödä lettuja. Se on vaikeaa, kun munat, mitkään maitotuotteet tai korvikemaitotuotteet, eivätkä kotimaiset viljat käy. Onneksi banaani ja kookos pieninä määrinä sopivat hänelle. Niistä lähdin kehittämään näitä amerikkalaisten pannukakkujen tyylisiä lettuja, jotka paistetaan teflonlettupannussa ilman rasvaa, sillä pikkuneiti A:n herkkä vatsa ei siedä myöskään rasvassa paistettuja ruokia. Kokeilin paistaa lettusia myös maidottomassa margariinissa, mutta ne ovat kyllä parempia ilman rasvaa paistettuina ja paistopinnasta tulee myös kauniimpi niin.

Banaani-kookospannukakut

(maidoton, munaton, gluteeniton, kauraton, soijaton)

(n.20 kpl pieniä pannukakkuja- taikinan tekoon 10 min – paisto 20 min)

1 iso banaani

1 nektariini

1 tl leivinjauhetta

1 rkl hunajaa

1 dl maissijauhoja

½ dl maissitärkkelystä

4 rkl kookoskermaa (purkki pidetään yön yli jääkaapissa ja kovettuneesta rasvaosiosta otetaan tämä kerma)

  1. Kuori banaani ja pilko sauvasekoittimen mitta-astiaan. Poista kivi nektariinista ja pilko hedelmäliha banaanin päälle. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi.
  2. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna teflonpannu kuumaksi, laske sitten paistolämpötila noin puoleen (minulla on keraaminen liesi, jonka maksimilämpö on 12, jolla kuumensin pannun, ja paistoin letut 6-7 lämmöllä). Laita jokaiseen lettukoloon reilu ruokalusikallinen taikinaa. Kun taikina kuplii runsaasti, käännä haarukkaa ja lastaa apuna käyttäen pannukakut ympäri. Tämä on haastaavaa ja vaatii joitain harjoittelukertoja, mutta onnistuu kyllä. Kun toinenkin puoli on paistunut kauniin ruskeaksi, siirrä pannukakut lautaselle pinoksi odottamaan syömistä.
  4. Paista loppu taikina samalla tavalla. Tarjoile letut vaahdoksi vatkatun kookoskerman, marjojen ja hillon kera.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s