Puuroa, kun kaura ei käy

Kaurapuuro oli elämäni ensimmäiset 20 vuotta herkkuani. Sitä saattoi tuunata loputtomasti ja ah, miten sen pehmeä maku helli vatsaani. Mutta sitten tuli kaura-allergia. Mitä söisin aamulla? Onneksi on muitakin puurohiutaleita ja puuroja.

Ohrarouheesta saa ihanan pehmeän iltapuuron lapsille hauduttamalla sen maustamattomassa soijamaidossa hiljalleen kattilassa. Mies rakastaa soijamaitoon keitettyä ruishiutalepuuroa aamupalalla. Jos on kiire, voi kiehuvaan veteen nakata pari desiä täysjyväspelttimannaryynejä, vatkata ja kahdessa minuutissa on puuro valmis. Hirssihiutaleista hautuu vajaassa vartissa soijamaidossa hyvä puuro, samoin riisihiutaleista. Uunissa hautuu ohrarouheesta ja soijamaidosta uuniohrapuuro, samoin riisistä ja soijamaidosta valmistuu uunissa uuniriisipuuro. Vispipuuron voi tehdä spelttimannasta, riisijauhoista tai hirssijauhoista. Spelttimannaa voi käyttää leivittämisessä, kuten myös maissiryynejä eli polentaa. Vaihtoehtoja on paljon ja valtaosa maukkaita. Ainoastaan tattaripuuro on kokeilemistani vaihtoehdoista ollut oikeasti pahaa.

Miten en ennen allergisoitumista tiennytkään, mitä kaikkia herkullisia puuroja on olemassa? Vastaus on kai se, ettei tarvinnut tietää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s