Pasta carbonara

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä perinteinen pastaruoka on helppo ja nopea tehdä – vähän pastaa, pekonia, kananmunia ja kovaa parmesania tai pecorinoa.

Miten tehdä tämä ruoka, kun maitotuotteet ja vehnä ovat poissa? Kauan siihen on mennyt, mutta nykyään gluteenittomat pastat alkavat maultaan ja koostumukseltaan vastata vehnäpastaa. Oma suosikkini on tällä hetkellä Tescon free from milk&wheat pennepasta, joka ei ole spagetti, mutta jota oli kaapissa.

Juustoinen maku tulee ravintohiivasta ja voiaromilla maustetusta rypsiöljystä. Onneksi kananmuna käy meille nykyään ja kermaisuuden kastikkeeseen saakin helposti aikaan keltuaisesta. Pihi emäntä tekee jälkiruoaksi samalle aterialle 60s mikro-enkelikakkuleivokset, näin valkuainen ei mene hukkaan.

Pasta carbonara

(Maidoton, gluteeniton, pähkinätön)

(3:lle – aktiivinen aika 15min)

230g Tescon free from milk&wheat pennepastaa
2l vettä

2tl suolaa

1/2 pakettia pekonia

1 pieni sipuli

3 keltuaista

2 tl oluthiivahiutaleita

1tl Neito voinmakuista rypsiöljyä

(Mustapippuria vastajauhettuna)

1. Laita pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Säästä n.2dl keitinlientä kastikkeeseen.

2. Pastan kiehuessa suikaloi pekoni paistinpannulle (leikkaan itse saksilla) ja lämmitä ensin miedolla lämmöllä, kunnes pekonirasva alkaa sulaa, nosta lämpö keskikuumalle. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pekonin päälle.

3. Kypsennä välillä sekoittaen 10min eli kunnes pekoni on rapeaa ja sipuli kypsää. Lisää pasta ja 1dl keitinlientä pannulle, sekoita. Erottele 3 keltuaista valkuaisista, riko keltuaisten rakenne ja lisää pannulle sekoittaen nopeasti. Lisää tarvittaessa keitinlientä, jos pasta on kuivan näköistä.

4. (Pyöräytä pari kierrosta mustapippuria myllystä ja sekoita). Nauti! Ei säily, on syötävä heti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s