Murueero mansikkakuorrutteella

Murueero eli kaakerrus eli mokkapalat – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tein tänään kaverin nyyttärisynttäreille tämän version, koska tavallinen tomusokeri oli loppu kaapista. Tavallinen valkea sokerikin oli loppu, siksi ruskea sokeri.

Mies taas teki ihan tavallista voileipäkakkua samoihin juhliin tällä reseptillä. Miten helpolta se näytti, kun kaikki raaka-aineet sai valmiina kaupasta – leipäkin oli viipaloitu valmiiksi kakkulevyiksi! Sen kuin sekoitti tahnan, lihaliemen ja alkoi koota. Miten monta työvaihetta enemmän minun pitää tehdä, jos haluan samanlaista? Monta. Esimerkiksi leivät on leivottava itse ja mielellään kahta päivää aiemmin, eli hapanjuuri pitää laittaa raskittumaan kolme päivää ennen kuin haluaa syödä voileipäkakkua 😂.

Mutta takaisin mansikkapalaan. Tämä on minulle poikkeuksellinen resepti, sillä olen käyttänyt tähän kaupan valmista mansikkatomusokeria. Se sisältää sokeria, perunatärkkelystä, mansikka-aromia ja karmiini-väriainetta. Karmiini taas saadaan jauhamalla pikkuisia, kuivattuja hyönteisiä, kokenillikirvoja. Tämä ei siis ole vegaaninen resepti. Karmiinille voi myös olla allerginen, joten tämä ei ole karmiiniallergiselle sopiva resepti. Heille suosittelen tilalle kuorrutettua, johon tulee 300g tomusokeria, 80g maidotonta margariinia, 4rkl vahvaa mansikkamehua ja 2tl vaniljasokeria.

Choc shot-juoksevan kaakaon voi korvata 10g sulatettua maidotonta tummaa suklaata, joka laitetaan pieneen pursotuspussiin ja pursotetaan mansikkakuorrutteen päälle.

Kokeilin tähän päivitykseen lisätä linkit käyttämiini aineksiin. Choc shotin löysin Kuopion Matkuksen Punnitse ja Säästä-liikkeestä, muut lähiPrismasta, -Citymarketista ja -Lidlistä.

Mansikkapalat

(Maidoton, pähkinätön)

(1 pellillinen – aktiivinen aika 20min – passiivinen aika 1h – uuni +175C -paistoaika 30min)

Pohja

4 munaa

2,5 dl ruskeaa sokeria

4dl puolikarkeita spelttijauhoja

4rkl tummaa kaakaojauhetta

3tl leivinjauhetta

3tl vaniljasokeria

2dl rypsiöljyä

2dl Alpron maustamatonta soijajogurttia

Kuorrute

300g mansikkatomusokeria

75g maidotonta margariinia

4rkl soijamaitoa

2tl vaniljasokeria

2tl choc shot-juoksevaa kaakaota

1. Laita uuni lämpenemään+175C ja laita syvään uunivuokaan leivinpaperi.

2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Jätä odottamaan. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

3. Mittaa munasokerivaahtoon rypsiöljy, jauhoseos ja soijajogurtti. Vatkaa vain niin kauan, että aineet sekoittuvat tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille. Paista 30min +175C. Testaa tikulla kypsyys.

4. Anna jäähtyä huoneenlämpöön. Tee sitten kuorrute. Sulata margariini astiassa mikrossa tai kattilassa hellalla. Sekoita siihen mansikkatomusokeri, vaniljasokeri ja soijamaito. Kaada pohjan päälle ja levitä kuorrutus tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla.

5. Pursota ohuet suklaakastikeraidat koko mansikkapalojen leveydeltä. Vedä syömäpuikolla tai vaikka grillitikulla vuoron perään 90 asteen kulmassa suklaapursotuksiin nähden ylös ja alas koko pellin pituudelta.

6. Nauti!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s