Macaronit

Tein Pure Vege-tapahtumaan myös vegaanisia macaroneja kikherneliemestä, sokerista ja auringonkukansiemenjauheesta. Kikherneistä taas tein hyvää hummusta, sen resepti on seuraava postaus.

Nämä macaronit eivät ole täydellisiä. Ne eivät tehneet kunnollista macaron-jalkaa paistuessaan, mutta olivat hyvänmakuisia ja pidin erityisesti auringonkukansiemenproteiinijauheen pähkinäisestä mausta. Epäilen syyksi liian suurta proteiinimäärää, joten kannattaa vähentää auringonkukansiemenjauhon määrää esimerkiksi 95grammaan.

Macaronit ovat vaikeita tehdä ihan valkuaisesta, sokerista ja mantelijauhosta ja olen epäonnistunut niiden tekemisessä lukuisia kertoja. Älä siis luovuta, jos resepti ei ensimmäisellä kerralla onnistu.

Vegaaniset macaronit auringonkukansiemenjauheesta

(Munaton, maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinötön ja manteliton, kookokseton, vegaaninen)

(N.14-16 valmista macaronia – aktiivinen aika 2h – passiivinen aika 24h

2 prk GoGreen kikhernesäilykkeen lientä kondensoituna 104 grammaan

104g tomusokeria

104 g auringonkukansiemenjauhetta (kokeile esim. 95g, 104g oli liikaa)

79g hienoa sokeria (Siro)

1tl riisiviinietikkaa

Täyte

1/2 annosta vadelma-ruusuvesikreemiä

1. Siivilöi kikherneiden liemi leivontakulhoon, joka on taarattuna vaa’an päällä (eli kulhon paino on muutettu painoksi 0g). Laita liemi kattilaan ja keitä, kunnes lientä on jäljellä 104g. Punnitse kiehuva liemi ajoittain kulhossa ja palauta kiehumaan, jos sitä on vielä liikaa. Jäähdytä jääkaapissa yön yli.

2. Lisää etikka kikherneliemeen ja vatkaa se sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri 1rkl kerrallaan joka välissä voimakkaasti vatkaten. Kun kaikki kidesokeria on lisätty, vatkaa taas niin kauan, että saat aikaan kovan vaahdon.

3. Yhdistä tomusokeri ja auringonkukansiemenproteiinijauho. Siivilöi 2-3 kertaa ja lisää ensin puolet seoksesta varovasti nostellen, sitten toinen puoli jauheesta vähän voimakkaammin sekoittaen. Lopuksi pyöräytä taikinan ympäri nuolijalla 20 kertaa (macaronage).

4. Siirrä macarontaikina pursotuspussiin, jossa on iso ympyrätylla. Pursota 28-32 pientä ympyrää leivinpaperille. Tasoita veteen kastetulla sormella jokaisen pinta sileäksi. Käytä niin vähän vettä, kuin voit. Anna kuivua vähintään 3-4tuntia huoneenlämmössä.

5. Kun macaronien pinta on nahkea, nahkamainen, voit laittaa uunin lämpiämään +120C. Paista macaroneja +120C 20min, laske lämpötila +100C paista 20min ja lopuksi avaa uunin luukkua raolleen ja jatka kuivattamista +50C 2-3 tuntia (kypsymisaika on siis pidempi kuin tavallisella vegaani-mantelimacaronilla). Ota macaronit uunista ja jäähdytä leivinpaperin päällä ritilällä huoneenlämpöön.

6. Täytä macaronit pursottamalla n.1tl vadelma-ruusuvesikreemiä joka toisella macaronille ja nostamalla joka toinen kanneksi päälle. Lado ilmatiiviiseen vuokaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.

7. Nauti! Säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s