Suklaakakku

Tein Pure Vege-tapahtumaan paljon muutakin, kuin kvinoapiimärieskaa. Yksi suosituimmista leivonnaisista oli perinteisen kuivakakun muottiin tehty suklaakakku. Käytin tässä kvinoalientä, perunakuitua ja hillo- sekä hyytelösokeria kananmunan ominaisuuksien matkimiseen. Tämä on mehevä, kohoaa kohtalaisen hyvin ja maistuu varmasti kaikille!

Seuraksi suosittelen kotitekoista kvinoatuorejuustoa vatkattuna tomusokerin ja maidottoman margariinin kanssa vaahdoksi.

Paistoaika on pitkä sen vuoksi, että keinotekoinen kananmunavaahto ei kestä paistamista kuumassa uunissa, vaan sen rakenne romahtaa. Kakkua paistetaan +100C 2 tuntia tärkkelyksen gelatinoimiseksi vaahtorakenteen ympärille niin, että kun lämpötila nostetaan +175C pysyy ilmakuplan rakenne ehjänä osittain geeliytyneen tärkkelyksen toisaalta tukiessa, mutta toisaalta joustaessa. Tämä paistoaika toimii nimenomaan perunajauhoilla, muilla tärkkelysjauhoilla en ole kokeillut.

Sen verran oli kiire ennen tapahtumaa ja tapahtumassa, että kuva kakusta jäi ottamatta 😅

Suklaakakku

(Maidoton, munaton, gluteeniton, palkokasviton ja pähkinöitä, vegaaninen)

(1 kakku – aktiivinen aika 1h – passiivinen aika 5h – uuni +100C –> +175C – paistoaika 2h+30min)

Munankorvike

1,5dl kylmää kvinoalientä

1tl riisiviinietikkaa tai muuta sopivaa etikkaa

1 maustemitta ksantaania

2tl perunakuitua (Semper Pofiber)

1dl hyytelösokeri Multi

1dl hillosokeri

1,5dl kiehuvaa kvinoalientä

Jauhoseos

1dl (50g) riisijauhoja

1/2 dl (30g) durrajauhoja

4/5dl (50g) perunajauhoja

3/4dl (40g) tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)

3tl (13g) leivinjauhetta

Vuokaan

1rkl tummansininen keiju

2-3rkl tumma kaakaojuomajauhe

1. Kvinoaliemi kannattaa valmistaa edellisenä iltana. Laita uuni lämpenemään+100C ja voitele kuivakakkuvuoka keijulla ja jauhota kaakaojauheella.

2.Mittaa kylmä liemi ja etikka puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää hyytelösokeri multi 1 rkl kerrallaan voimakkaasti vatkaten lisäyksien välissä. Lisää lopuksi ksantaani ja vatkaa se vaahdon sekaan. Jätä odottamaan.

3. Kiehauta 1,5dl kvinoalientä ja lisää siihen hillosokeri. Keitä 5 min ja jäähdytä huoneenlämpöön (kivitaso nopeuttaa tätä prosessia, tee tarvittaessa kylmähaude). Liemen jäähtyessä tee jauhoseos ja siivilöi se.

4. Vatkaa kvinoa-hillosokerilientä 5 min sähkövatkaimella. Lisää sitten jauhot seokseen ja vatkaa sileäksi. Lisää 2rkl kvinoavaahtoa suklaamassaan rivakasti sekoittaen. Lisää loput varovasti nostellen.  Kaada kakkuvuokaan, tasoita pinta ja laita +100C uuniin 2 tunniksi.

5. Nosta lämpötila +175C ja paista vielä 30min. Kokeile kypsyys tikulla. Jatka paistamista 5min kerrallaan, jos tikkuina tarttuu edelleen taikinaa. Ota kypsä kakku uunista, anna jäähtyä huoneenlämpöön vuoassaan. Siirrä sitten jääkaappiin yön yli ennen kuin kumoat kakun.

6. Kumoa kakku tarjoiltlautaselle. Säilyy hyvänä 2-3 päivää.

7. Nauti!

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s