Riisimurosuklaa

Vielä ehtii jouluksi tehdä moniin rajoitteisiin sopivia riisimurokarkkeja, noita suosikkeja suoraan kahdeksan- ja yhdeksänkymmentäluvuilta.

Valoin tällä kertaa koko massan suorakaiteen muotoiseen vuokaan, annoin kovettua ja leikkasin pikku patukoiksi, jotka lapsi vei koulun pikkujouluihin. Kelpasi nykyajankin lapsille. Kun ostat gluteenittomia riisimuroja (Semperin crispy rice) saat näistä myös gluteenittomia, mutta silloin karkit eivät sovi erittäin herkille maitoallergikoille, sillä ne saattavat sisältää jäämiä maidosta.

Hirveän epäterveellisiä, mutta ah niin hyviä!

Riisimurokarkit

(Maidoton, munaton, pähkinätön, soijaton, vegaaninen)

(N. 300g valmiita karkkeja – aktiivinen aika 10 min – passiivinen aika 3h)

100 g kookosrasvaa

50g kaakaomassaa

2 dl tomusokeria

10 tippaa vanilja-voiaromia

7 dl riisimuroja

1. Sulata kookosöljy ja kaakaomassa kattilassa tai mikrossa (1 min kerrallaan 1000w – omalla mikrolla meni 3 kertaa ennen kuin kookosöljy suli). Siivilöi tomusokeri isoon kulhoon ja vispaa sula rasva siihen, lisää aromi, sekoita ja riisimurot. Sekoita.

2. Jaa massa karkkivuokiin tai tee, kuten laiska emäntä: vuoraa matala suorakaiteen muotoinen vuoka tuorekelmulla, kaavi koko massa siihen, tasoita ja anna jähmettyä. Leikkaa terävällä veitsellä pikku patukoiksi.

3. Nauti!

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s