Paahdettu spagettikurpitsa

Citymarketin vihannesosastolla oli pari viikkoa sitten spagettikurpitsat alennuksessa. Ostin yhden, vaikken pidäkään tästä kovakuorisesta kaverista kovinkaan paljon juuri sen kovan kuoren takia. Se unohtui jääkaapin vihanneslokeroon, kun oli kaikkea hulinaa. Päätin hyödyntää sitä kesäkurpitsan sijaan suklaakakussa, jonka pitäisi olla myös maidoton, munaton, hyvin niukkapähkinäinen ja gluteeniton. Hyödynsin röyhkeästi vanhaa kesäkurpitsasuklaakakkureseptiäni ja muokkasin siitä vaatimuksiin sopivan version, mutta ennen kakun tekoa piti käsitellä spagettikurpitsa, tuo kovakuorinen, ärsyttävä yksilö.

Paahdettu spagettikurpitsa

(Maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, ihan tontonton ja vegaaninen)

(n. 700g valmista paahdettua kurpitsaa – aktiivinen aika 10 min – passiivinen aika 40 min – uuni +225C)

1 spagettikurpitsa

1. Laita leivinpaperi uunipellille. Lämmitä uuni +225C.

2. Pese kurpitsa. Halkaise se isolla, tukevalla veitsellä. Tämä vaatii paljon voimia. Kun saat lopulta veitsen kuoren läpi, hakkaa kurpitsaa pöytää vasten veitsen avulla, näin se halkeaa helpoiten. Kaavi siemenet lusikalla pois sisältä ja ota ne halutessasi talteen. Ne voi puhdistuksen jälkeen vaikkapa idättää, tai voit peitellä ne maaliskuussa taimimultaan sisällä, ja hoivata kesäkuulle asti, jolloin niistä voi kompostimullassa kasvaa uusia kovakuorisia, ärsyttäviä yksilöitä.

3. Pilko kurpitsa kuutioiksi. Se käy helpoiten hakkaamalla tukevalla veitsellä. Laita uunipellille ja paista +225 C n. 30 min. Ota uunista, anna jäähtyä noin 10 min ja irrottele kuoret pehmeästä sisuksesta. Viskaa kuoret roskiin.

4. Jatkojalosta makeaksi tai suolaiseksi ruoaksi. Seuraavaksi tulee kaksi reseptiä, joihin tätä hunajanmakuista kurpitsaa voi käyttää.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s