Vaniljariisi

Teini-ikäisenä lakto-ovo-kasvissyöjänä söin paljon Risifrutteja. Saatoin elää päiviä pelkästään niillä ja Snickers-patukoilla. Harrastin siihen aikaan tanssia ja pyöräilin kouluun ja harrastuksiin, joten parhaina päivinä pyöräilin 16 kilometriä (tai 24km jos vielä tanssin päälle kävin kotona ja palasin illanviettoon kaverin luokse, enkä jäänyt yökylään). Ei ollut paino-ongelmia. Risifrutteja kuitenkin kului niin paljon, että opettelin tekemään sitä itse. Se on helppoa: keitä 1 litra riisipuuroa, johon lisätään 1 litra itse keitettyä vaniljakastiketta ja jäähdytetään jääkaappikylmäksi. Tämä resepti on vielä helpompi: tarvitset litran soijamaitoa, yhden pussin Dr. Oetkerin vaniljakreemijauhetta (Sokeri, muunnettu perunatärkkelys, liivate (nauta), aromit (luontainen Bourbon vanilja, vanilliini), sakeuttamisaine (karrageeni), väri (beta-karoteeni), uutettu ja jauhettu vaniljatanko) ja 1 litran höyrytettyä kylmää riisiä ja 1 tl vaniljasokeria.

Valitettavasti jauhe sisältää liivatetta, joten se ei ole vegaaninen. Soijattoman siitä saa korvaamalla soijamaidon ruokarajoitteisellesi sopivalla (kasvis)maidolla tai ihan vedellä.

Höyrytin hiljattain kattilallisen jasmiiniriisiä, kun meille oli tulossa vieraita syömään aasialaishenkistä ruokaa. Kävikin niin, että vieraat tulivat, mutta olivat jo kylläisiä, niinpä riisiä jäi paljon yli. Olen nyt upottanut sitä paistettuun riisiin, kaalilaatikkoon ja loput joutuivatkin tähän mainioon jälkiruokaan/aamu-, väli- tai iltapalaan.

Tarjoa vaikkapa mansikka- tai vadelmahillon kanssa. Tarjosin tämän illanvietosta tähteeksi jääneiden marinoitujen marjojen kanssa. Hyvää oli 😋.

Vaniljariisi

(Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, siemenetön)

(Noin 2 litraa valmista vaniljariisiä – aktiivinen aika 5min – passiivinen aika 2h)

1 l Alpron maustamatonta soijamaitoa

1 pss Dr.Oetkerin paistonkestävää vaniljakreemijauhetta

1 l kypsää, kylmää riisiä

1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa kreemijauhe soijamaitoon sähkövatkaimen maksimiteholla 3 min ajan. Lisää kylmä riisi neljässä erässä aina voimakkaasti vatkaten, että riisi sekoittuu kunnolla vaniljakiisseliin.

2. Siirrä kylmään tekeytymään 2 tunniksi.

3. Nauti!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s