Uuniriisipuuro kookosmaitoon

Pidän puuroista. Ne ovat hyvä tapa vähentää lihankäyttöä, helppoja, halpoja ja maukkaita. Parhaita puuroja ovat uunipuurot, koska niitä ei tarvitse juuri hämmennellä. Tämän kookosmaitoon keitetyn uuniriisipuuron reseptin tein perheelle, jossa on moniallergikkolapsi, jolle eivät käy mm. maito, muna, pähkinät, soija, kotimaiset viljat eikä peruna, mutta pieni määrä perunatärkkelystä taas sopii. Perheen äiti toivoi reseptiä, joka sopii koko perheelle.

Valmis puuro maistuu vähän kookokselle. Itse en pidä kookoksen mausta, mutta pystyin tämän syömään ja minusta tämä oli hyvää. Lapsi kehui parhaaksi uunipuuroksi ikinä. Omenakiisselin ruskea väri tulee ruskeasta ruokosokerista, jonka karamellimaisesta mausta pidän erityisesti. Jos haluat kiisselistä kirkkaan, käytä valkoista kidesokeria. Pidän itse juoksevammasta kiisselistä, siksi vain 3rkl tärkkelysjauhoja/1l nestettä. Voit korvata perunajauhot samalla määrällä maissi- tai tapiokatärkkelystä, jos perunajauho ei käy. Kypsennä siinä tapauksessa kiisseliä pari minuuttia sakeuttamisen jälkeen keittämällä (maissi- ja tapiokatärkkelys kestää keittämisen, mutta perunajauhot eivät).

Söimme ensin lounaaksi tätä puuroa nuorimmaisen kanssa kuumana. Seuraavana päivänä söimme loput lakkojen ja sokerin kera iltapalaksi lasten kanssa. Tänään syömme loput omenakiisselit välipalaksi. Olen varsin pihi emäntä ja koetan valmistaa vain sen verran ruokaa, että se varmasti tulee syötyä. Ruokahävikin vähentäminen kun on yksi parhaista ekoteoista, mitä on (plus säästyy rahaa erikoisruotteisiin 😂).

Uuniriisipuuro omenakiisselillä

(Maidoton, munaton, ilman kotimaista viljaa, gluteeniton, pähkinätön, siemenetön)

(4 annosta – aktiivinen aika 10min passiivinen aika 1h 20min – uuni +200C)

Puuro

2dl pyöreäjyväistä puuroutuvaa riisiä (käytin Arborioriisiä tällä kertaa)

2tl rypsiöljyä

8dl vettä

4dl kookosmaitoa (1 prk Santa Maria kookosmaitoa)

1tl suolaa

Kiisseli

4 kotimaista omenaa

1 l vettä

1dl ruskeaa ruokosokeria (tavallinen sokeri käy hyvin)

2tl vaniljasokeria

3rkl perunajauhoja

Tilkka vettä

Paistonkestävä kannellinen uunivuoka

1. Laita uuni lämpenemään+200C. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Mittaa kaikki ainekset uunivuokaan, peitä kannella ja paista 30min. Ota kansi pois ja paista vielä 50min.

2. Puuron kypsyessä valmista kiisseli. Kuori omenat, poista siemenkota ja kuutioi. Laita omenapalat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä 10min (aika alkaa siitä kun vesi alkaa kiehua). Sekoita perunajauhot noin 1/2dl kylmää vettä ja sekoita omenaveteen. Sekoita koko ajan. Kiisseli sakenee heti, ota pois hellalta. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Peitä elmukelmulla tai ripottele pinnalle 2tl sokeria (estää kuorettumisen).

3. Ota riisipuuro uunista, sekoita ja tarjoile lämpimän omenakiisselin kera.

4. Nauti!

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s