Paahdettu keitto kurpitsasta ja valkosipulista

Tämä on kerrassaan ihana syysruoka. Teen tätä yleensä 5 litran kattilallisen ja pakastan osan. Tällä kertaa käytin myskikurpitsaa, mutta mikä tahansa talvikurpitsalajike sopii tähän. Myskikurpitsaa käytän tässä mieluiten sen vuoksi, ettei sitä tarvitse kuoria.

Valkosipulimäärä voi tuntua hurjalta, mutta koska sitä kypsennetään uunissa tunnin ajan, tulee siitä kermaisen pehmeä.

Paahdettu kurpitsa-valkosipulikeitto

(Maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, pähkinät, vegaaninen)

(Noin 4 litraa valmista keittoa – aktiivinen aika 20min – passiivinen aika 1h)

Sosekeittoon

1 iso myskikurpitsa (n.2kg)

1 valkosipuli

1 keltasipuli

1-2 l vettä

1-2 tl suolaa

Mustapippuria myllystä

Päälle

Kuvassa on 1rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä ja ripaus tuoretta korianteria, mutta olen tarjonnut tätä myös paistettujen, timjamilla ja suolalla maustettujen sienten, paistetun ja murustellun pekonin ja persiljan, sekä ihan paistetun jauhelihan kera.

1. Laita uuni lämpenemään +200C. Laita leivinpaperi uunipellille.

2. Pesej japuolilta kurpitsa. Kaavi siemenet ruokalusikalla pois, mutta älä heitä roskiin, niistä voi tehdä vaikka idätettyjä kurpitsansiemeniä. Puolita kurpitsan puolikas keskeltä poikittain, poista kova kanta ja kurpitsan alapäässä oleva kova napa, heitä ne pois. ja leikkaa sitten molemmat neljäsosat 4-6 lohkoon. Asettele uunipellille. Nosta kokonainen valkosipuli päälle. Kuori ja lohko sipuli neljään osaan ja laita uunipellille. Nosta +200C uuniin tunniksi.

3. Siirrä kurpitsat ja sipuli kattilaan. Erottele valkosipulin kynnet kuoristaan ja viskaa kattilaan. Lisää kiehuvaa vettä niin, että kurpitsat peittyvät selvästi. Soseuta sauvasekoittimella, lisää suola ja mustapippuri, sekoita ja tarkista maku.

4. Annostele kulhoihin, ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja korianteri (tai muu mieleisesi lisäke).

5. Nauti!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s