Toffeetäytteinen suklaasydän

Päätimme tänä vuonna juhlia viikon välein olevia lasten syntymäpäiviä yhteisillä synttäreillä. Teemaksi valikoitui lasten toiveesta yksisarviset ja niitä sitten askartelinpaskartelin sokerimassasta. Ihan itseäni ajattelin näitä suklaakonvehteja tehdessäni: sain edellisen kerran Pandan toffeerullia v.2010 ja olen kaivannut niitä siitä asti. Toffeeresepti minulla oli jo, suklaakovehtimuotin sain viime jouluna ystävältä lahjaksi, joten nyt tarvitsi enää säätää suklaan maku kohdilleen.

Toffeetäytteinen suklaasydän

(Maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegaaninen)

(n.20 konvehti riippuen muotin koosta – aktiivinen aika 1h30min, passiivinen aika 5 h)

Toffee

2dl kidesokeria

1dl fariinisokeria (pakattu tiiviisti)

½dl ruskeaa siirappia

2 dl Alpron soijavispiä

2rkl maidotonta margariinia (Sunnuntai)

3 rkl riisinlesejauhoa (toko, löytyy luontaistuotekaupasta)

5 tippaa voi-vanilliiniaromia

Suklaa

1 pkt Dammenbergin maidottomia tummasuklaanappeja (90g)

1 pkt Dammenbergin maidotonta valkosuklaata (70g)

1/2 levyä Dammenbergin maidotonta toffeesuklaata (35g)

Silikonimuotti (minulla on Heirolin 15 koloinen ja jokin merkitön 14-koloinen silikonimuotti konvehdeille)

Pullasuti

2 pursotuspussia

 

  1. Valmista toffee: sulata sokerit kattilassa (miedolla lämmöllä, oma hella 6 kun  maksimi on 12. Älä polta!). Lisää 2 dl soijavispiä, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää riisinlesejauho ja 1rkl  margariinia. Keitä 10 min ajan, kunnes seos alkaa vähän sakeutua. Voit pudottaa vähän seosta lautaselle ja antaa jäähtyä, jos pystyt  jäähtyneen seoksen ottamaan sormien väliin ja venyttämään sormia erilleen, niin että toffee venyy välissä, on toffee valmis. Tämä toffee pursotetaan suklaamuotin sisään, joten se ei saa olla liian kiinteää huoneenlämmössä.
  2. Ota pois hellalta, lisää margariini sekä voi-vanilliiniaromi ja sekoita joukkoon. Kaada siivilän läpi (massaan jää muuten joitain kovia, karamellisoituneita sokeripaloja) jäähtymään astiaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä pursotuspussiin.
  3. Sulata suklaat samassa astiassa mikrossa (20s kerrallaan 1000w teholla aina 20s välein sekoittaen) tai vesihauteessa. Laita suklaa pursottimeen.
  4. Pursota suklaata muottien pohjalla n. 1/4 muotti täyteen. Ota pullasuti ja sivele suklaata kolojen reunoille tasaisesti. Siirrä kylmään jähmettymään n.15-30min.
  5. Kun suklaa on kovettunut, pursota toffee suklaakuppeihin. Jätä kupit vähän vajaaksi. Sulata tarvittaessa suklaata uudestaan ja pursota toffeen päälle. Tasoita suklaa, tästä ylöspäin olevasta osasta tulee konvehdin pohja. Vie kylmään ja anna jähmettyä useita tunteja, mieluiten yön yli.
  6. Irrota konvehdit varovasti muoteistaa työntämällä ne pohjan avulla irti.
  7. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s