Idätetyt kurpitsansiemenet

Ne kurpitsansiemenet voi hyödyntää pannulla paahtamisen lisäksi vaikka suolaisessa kurpitsakrokantissa tai ihan idättämisessä. Tämä määrä ituja tuli yhdestä pienestä myskikurpitsasta. Sirkkalehtien alettua ilmestyä huuhtelun yhteydessä irrottelin siementen kuoret pois, lisäsin 1/2 tl suolaa ja siirsin jääkaappiin maustumaan. Paistoin päivälliseksi itumunakkaan: vatkasin kolme munaa rikki kulhossa, lisäsin idut ja suolan irrottaman liemen ja paistoin munakkaaksi. Hyvää ja terveellistä 😋

Idätetyt kurpitsansiemenet

(Sisältää vain kurpitsansiemeniä)

(1 annos ituja – aktiivinen aika 20 min – passiivinen aika 6 vrk)

1 myskikurpitsan siemenet

1 l läpinäkyvä astia

Suodatinpaperia tai harsoa

Narua

Vettä

Tiskinkuivauskaappi hämärää ja nesteen valutusta varten

1. Puhdista siemenet kurpitsan rihmoista. Huuhtele siemenet ja laita läpinäkyvään idätyssastiaan. Peitä vedellä ja anna seistä vaikka tiskipöydän kulmalla (valossa) useita tunteja, mieluiten yön yli.

2. Kaada vesi pois, huuhtele siemenet ja peitä astian suu harsokankalla tai suodatinpaperilla, johon olet tökkinyt reikiä. Nosta kuivauskaappiin valumaan astian suu viistosti alaspäin, astia n. 30 asteen kulmassa suuaukko maata kohti.

3. Toista huuhtelu ja valutus joka aamu ja ilta, kunnes sirkkalehdet ilmestyvät, jolloin idut ovat valmiita käytettäväksi.

4. Nauti vaikka salaateissa, munakkaassa, bibimbapissa tai wokeissa.

Pikamunakas mikrossa kurpitsansiemeniduilla

(Maidoton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton, siemenetön)

(1 annos – aktiivinen aika 2 min – passiivinen aika 3min)

3 munaa

2tl öljyä

Myskikurpitsansiemenidut

1/2tl suolaa

1. Ripottele itujen päälle suolaa ennen kuin laitat ne jääkaappiin kannellisessa rasiassa. Saavat suolautua vähintään 30 min, mutta säilyvät seuraavaan päivään hyvinä.

2. Laita öljy mikronkestävän kulhon pohjalle. Riko munat kulhoon, riko rakenne haarukalla ja kaada idut ja suolan irrottama neste sekaan. Sekoita.

3. Mikroa 45s kerrallaan 1000w teholla. Sekoita jokaisen mikrouskerran jälkeen. En ole onnistunut vielä räjäyttämään kananmunaa mikron seinille, mutta käytän siitä huolimatta aina mikrokupua 😅.

5. Nauti;

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s