Piiras suppilovahverosta ja pekonista

Pidän syksystä. On ihanaa samoilla metsässä kori kädessä ja etsiä sieniä. Suppilovahverot ovat lopulta nousseet ja olenkin löytänyt niitä hyvin. Tähän piiraaseen niitä saa uppoamaan pari litraa. Ostin varta vasten näitä syksyn ihania, suolaisia piirakoita ajatellen suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan, joka pääsi nyt ensi kertaa uuniin.

Tämä piiras on maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton ja pähkinätön. Kermaisuutta hain tocosta, riisinlesejauheesta, ja juustomaisuutta oluthiivasta – molemmat tuotteita, joita en ole ennen halunnut oikein käyttää. Ihan hyvin sopivat tähän piirakkaan.

Suppilovahveropekonipiiras

(Maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton, pähkinätön)

(1 suorakaiteen muotoinen piiras – aktiivinen aika 15 min jos lehtitaikina on pakastimesta – passiivinen aika 1h30min – uuni +225C – paistoaika 40min)

Pohja

1/2 tonlehtitaikinaa

Täyte

2 l puhdistettuja suppilovahveroita

200g pekonia

1 nippu ruohosipulia

1 nippu silolehtipersiljaa

2 rkl maissitärkkelystä

2dl vettä

2rkl oluthiivaa

2rkl tocoa

2rkl rypsiöljyä

Pinnalle

1tl tuoretta timjamia

1/2 tl sormisuolaa

1. Ota tonlehtitaikina sulamaan tai valmista se. Anna sulaa huoneenlämmössä 1h ajan. Valmista sillä aikaa täyte.

2. Paista puhdistettuja sieniä niin kauan, että ylimääräinen neste haihtuu, noin 5 min. Lisää kuutioitu pekoni ja rypsiöljy. Paista miedolla lämmöllä 10 min. Lisää maissitärkkelys ja vesi ja sekoita, kunnes seos paksunee. Lisää toco ja oluthiiva, sekoita ja ota pois hellalla. Lisää silputtu ruohosipuli ja lehtipersilja. Sekoita ja jätä odottamaan.

3. Laita uuni lämpenemään+225 C. Laita suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Painele tonlehtitaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte täyte pohjan päälle. Paista kuumassa uunissa 35-40min, kunnes reunat ovat kullanruskeat. Ota uunista ja anna jäähtyä 30min. Siirrä piiras tarjoululautaselle, ripottele timjaminlehdet ja sormisuola piiraan päälle.

4. Nauti! Piiras säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s