Makeat amaranttikeksit

Seuraamassani Ruokarajoitteiset-ryhmässä eräs jäsen kaipaili jotain amarantista. Viimeksi postasin amaranttipullista jutun ja jo aiemmin kesällä leivoin suolaisia amaranttikeksejä cream cracker- tyyppisinä. Tämä makea keksiresepti oli pyörinyt päässäni jo pidempään ja päätin tehdä taikinan amaranttipullasta ylijääneistä amaranteista pullien jäähtyessä. Vaaleita Risentan riisijauhoja oli jo kaapissa, joten ne valikoituivat amarantin seuralaiseksi.

Keksit mies vei työpaikalleen kahvipöytään, ja ne saivat positiivista palautetta täysin normaaliruokaa syöviltä ihmisiltä, jotka eivät tienneet mitä söivät (voitko kuvitella, syödä ihan mitä sattuu ja ihan missä vaan?). Itse en valitettavasti keksejä ehtinyt maistaa, kun amaranttipullat ehtivät tehdä allergiaoireita ensin.

Amaranttikeksit

(maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton, kauraton, pähkinätön)

(2 pellillistä n. 50 kpl pieniä – aktiivinen aika 10 min -passiivinen aika 2-3 tuntia – uuni +200C – paistoaika 12-15 min)

1 ½ dl kokonaista amaranttia

3 dl kiehuvaa vettä

100 g maidotonta margariinia

3 dl Risentan vaaleita riisijauhoja

1 tl leivinjauhetta (tarkista tärkkelys)

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

mikroaaltouuni

sähkövatkain kierrekoukuilla

1. Sekoita mikronkestävässä astiassa amarantit ja kiehuva vesi. Mikroa +1000W 2 minuuttia, sekoita ja mikroa toiset 2 minuuttia.

2. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet keskenään. Mittaa margariini ja kuutioi se.

3. Lisää maidoton margariini kuuman amaranttijuuren sekaan ja vatkaa kierrekoukuilla, kunnes saat aikaan kiiltävän, tasaisen taikinan. Lisää kuivat aineet 1-2 dl kerrallaan voimakkasti vatkaten joka lisäyksen jälkeen.

4. Siirrä taikina jääkaappiin 2 tunnin ajaksi.

5. Laita uuni lämpiämään + 200C. Ota taikina jääkaapista, jaa se kahteen osaan ja leivo pitkä pötkylä, josta leikkaat n. 25 palasta. Pyörittele käsissä palloiksi, laita leivinpaperin päälle uunipellille ja paina esim. peukalolla tai haarukalla kuoppa/viivat keksin keskelle. Toista sama toiselle taikinapuolikkalle.

6. Paista +200C uunissa 12-15 minuutin ajan. Keksit ovat valmiit, kun ne ovat pohjastaan kauniinruskeita ja irtoavat helposti leivinpaperista. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja siirrä säilytysrasiaan.

7. Nauti!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s