Chocolate chip cookies

Arvaa, löytyykö allergiakeksivalikoimastakaan minulle sopivaa suklaahippukeksiä? Ei löydy. Kaikissa on saattaa sisältää -merkintä ja olen nykyään kyllä niin laiska, etten jaksa ottaa riskiä unettomasta yöstä allergiaoireiden kourissa. Kai sitä on oppinut olemaan takomatta päätään seinään, kun se ei kerran ole pakollista. Aikuistumisen oireita, ehken?

No, näitä keksejä olen pyöritellyt eestaas jo kauan. Miksi saattaisi joku kysyä. No siksi, että pidän niistä ja siksi, että yksikään resepti ei ole toiminut pelkästään muuttamalla voi maidottomaksi margariiniksi ja vehnäjauhot spelttijauhoksi, mikä on tavallisin lähestymistapani tällaiseen ongelmaan. Gluteenittomilla jauhoilla olen päässyt lähemmäksi tavallista, kuin spelttijauhoilla, ja aiemmin olen tyytynyt siihen ja leiponut nämä keksit täysjyväriisijauhoilla ja tapiokatärkkelyksellä yhdessä ksantaanin kera, mutta nyt tulistuin ja päätin, että kyllä saa luvan spelttijauhoillakin onnistua!

Niinpä, taidan edelleen harrastaa pään lyömistä seinään.. Tällä kertaa se kuitenkin kannatti! Saanko esitellä: spelttisuklaahippukeksit Nestle Toll House – keksien ohjeen lopputukseen pyrkien. Jos haluat pähkinättömiä keksejä jätä pähkinät pois ja laita sama määrä suklaata tilalle.

Suklaahippukeksit

(maidoton, muokattavissa pähkinättömäksi ks. teksti yllä)

(n. 32 keksiä – aktiivinen aika 20 min – passiivinen aika 2h)

150 g maidotonta margariinia (käytin tässä Sunnuntaita)

80g tummaa ruokosokeria (1 dl)

80g vaaleaa kidesokeria (1dl)

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

225g spelttijauhoja (puolikarkeita, Sunspelt)

½ tl soodaa

1 tl ksantaania

90 g Dammenbergin tummasuklaanappeja tai vastaavaa täysin maidotonta suklaata ( eli 1 pkt – voi laittaa enemmänkin)

120g karamellisoituja cashewpähkinöitä (Lidlistä löytyy, voit korvata tavallisilla tai pekaanipähkinöillä)

1. Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa ja pähkinät. Lisää rasva-sokeri-munavaahtoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää rouhitut pähkinät ja suklaa ja sekoita. Siirrä taikinakulho jääkaappiin lepäämään uunin lämpiämisen ajaksi.

2. Laita uuni lämpiämään + 190 C. Laita kahdelle uunipellille leivinpaperit. Kun uuni on lämmin, nosta toiselle pellille 4 riviin 4 keksiä 1 rkl taikinaa/keksi. Laita uunipelti uuniin ja paista n. 10 min ajan. Valmiit keksit ovat kullanruskeita reunoilta ja vielä meheviä keskeltä. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty.

3. Anna valmiiden keksien jäähtyä pellillä 10 min, siirrä ne sitten leivinpaperin avulla ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

4. NAuti! Säilyy kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä ainakin viikon, pakastimessa kauemmin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s