Suklaavanukas

Halusin kehittää terveellisemmän version lapsilleni välipalaksi kaupan suklaavanukkaille. Ne kun ovat varsinkin nuoremman mielestä parasta, mitä on olemassa, ja aika usein saan kuulla iltapäivällä kiukuttelua, jos tarjoan jotain terveellisempää välipalaksi. Ai kukako on mennyt ostamaan niitä vanukkaita? No minä tietysti, mutta eikös niitä omia virheitään voi myös yrittää korjata?

Tämä on helppo ja yksinkertainen resepti, joka on maidoton, soijaton, gluteeniton ja munaton. Pähkinätön se ei kuitenkaan ole, pahoittelut pähkinäallergikoille, mutta pähkinöiden takia pullollaan proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Sokeria voi laittaa vähemmänkin, kuin ohjeessa on, oman maun mukaan kannattaa mennä.

Jos blenderisi ei ole erittäin tehokas, suosittelen liottamaan cashewpähkinöitä vedessä yön yli ennen ajamista soseeksi.

suklaavanukas

(maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton ja vegaaninen)

(5-6 annosta – aktiivinen aika 15 min – jäähdytys 1h)

5 dl cashewpähkinöitä

7½ dl vettä

1 dl sokeria

½ dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1. Mittaa ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Jos haluat silkinsileää vanukasta, kaada neste tiheäsilmäisen siivilän läpi kattilaan. Jos pienet pähkinäsattumat eivät suutasi haittaa (meillä mentiin näin), kaada neste blenderistä suoraan kattilaan.

2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan lankavispilällä vatkaten. Keitä 5 min ajan matalalla lämmöllä sekoitellen jatkuvasti, ettei vanukas pala pohjaan ja ota kattila sitten hellalta.

3. Voit jakaa annokset annosmaljoihin ja laittaa jääkaappiin niin halutessasi, itse jäähdytin vanukkaan huoneenlämpöön ja siirsin kannelliseen rasiaan ja jääkaappiin. Säilyy jääkaapissa n. 5 vrk kannellisessa rasiasssa.

6. Nauti vaikka marjojen kanssa!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s