Suklaalevite

IMG_20170712_135632_648.jpgLöysin ihanan Plamilin maidottoman suklaalevitteen ja purkki tyhjeni alta aikayksikön. Siispä tutkiskelin pakkauksen tuoteselostetta ja päädyin kokeilemaan suklaalevitteen tekoa itse. Plamilin suklaalevitteen pääraaka-aineet ovat auringonkukkaöljy, palmuöljy, luomukaakaojauhe (13%), ruokosokeri, auringonkukkalesitiini ja soijajauho. Minulla oli kaapissa rypsiöljyä, kaakaovoita, riisinlesejauhoa (tokoa) ja Dumlen kaakaojuomajauhetta (jossa on soijalesitiiniä, jota minulla muuten ei ole).

Laskin, että 275g purkissa on noin 36g tummaa kaakaojauhetta, nelinkertaistin Dumle-jauheen määrän, sillä vaikka pakkaus ei kerro kaakaojauheen suhteellista määrää, O’boyn vastaava tuote sisältää kaakaojauhetta 18% – eli yhteensä 140 g kaakaojauhetta. Koska muiden ainesosien prosentteja ei oltu ilmoitettu, tein eräänlaista kaakaovoi-margariinia suhteilla 90g kaakaovoita, 90 g rypsiöljyä ja 15 g vettä. Lopuksi vatkasin kuivat aineet sekaan. Lopputulos oli yllättävän hyvä.

Kotitekoinen maidoton suklaalevite

(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegaaninen, soijaton)

(n. 350g valmista levitettä – aktiivinen aika 10 min – passiivinen aika 2h)

90g kaakaovoita

90 g rypsiöljyä

15 g vettä (1 rkl)

140g Dumle kaakaojuomajauhetta (2 dl)

10 g riisinlesejahoa (toco – 3 rkl)

  1. Mittaa pieneen kattilaan kaakaovoi. Sulata miedolla lämmöllä ja ota kattila pois hellalta, kun kaakaovoi on sulanut. Lisää kaikki muut ainekset ja vatkaa sähkövatkaimella, kunne levite alkaa kiinteytyä (n. 5 min).
  2. Kaada suklaalevite lasipurkkiin, sulje kansi ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
  3. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s