Jäätelö mansikkaraparperihillokkeesta

Kävi niin aloittelijavirhe, etten ottanut kuvaa tästä pallosta. Tai niistä kuudesta muusta pallosta, jotka tein. Täytyy siis tehdä lisää. Ja taidan kokeilla spelttivohvelien paistamista niille kaveriksi.

Lopulta siis keksin, miten viime kesänä kehittämäni pähkinäjäätelöt saa rakenteeltaan paremmiksi: keittämällä pähkinämaidon kiisseliksi. Eli tekemällä kondensoidun kasvismaidon. Käyttämäni alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.kamomillankonditoria.com/search?q=+kondensoitu%C2%A8. Kamomillan konditoria on muutenkin ihan loistava löytö ruokarajoitteiselle, kannattaa käydä tutustumassa. Kondensoitua kookosmaitoa voi ostaa Vgekaupasta, mutta en ole sitä kokeillut, sillä karsastan kookoksen makua.

Jäätelökoneen kautta käytän tämänkin jäätelöni, mutta suoraankin pakastaminen on mahdollista. Rakenne on silloin tiiviimpää.

Menetelmiä-merkintä jäätelön valmistamisen vuoksi.

Masikkaraparperihillokejäätelö

(maidoton, munaton, gluteeniton, vegaaninen)

(n. ½ l valmista jäätelöä – jos jäätelökoneen kulho on jäässä on aktiivinen aika 20 min – passiivinen aika 3-4 tuntia)

1dl cashewpähkinöitä

1,5dl vettä

1 rkl fariinisokeria

½ tl vaniljasokeria

2 dl soijavispiä

1/3 raparperimansikkalhillokkeesta (ks. edellinen postaus)

 

  1. Laita edellisenä iltanä jäätelökoneen kulho pakastimeen. Seuraavana päivänä valmista kondensoitu cashewmaito. Mittaa pähkinät, vesi, fariinisokeri ja vaniljasokeri blenderiin ja aja sileäksi. Siivilöi kattilaan ja kuumenna koko ajan lankavispilällä vatkaten, kunnes sakeutuu. Ota kattila pois liedeltä ja kaada valmis kondensoitu kasvimaito huoneenlämpöiseen astiaan (jäähtyy nopeammin). Anna jäähtyä huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Lisää siihen kondensoitu kasvismaito. Siirrä jäätelökoneeseen ja anna käydä n. 10 min. Lisää lopuksi raparperimansikkahilloke 1 rkl kerrallaan jäätelömassaan. Siirrä jäätelömassa pakastusrasiaan ja siirrä pakastimeen.
  3. Pyöritä palloiksi ja nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s