Unelmatorttu

Opin lopulta rullaamaan kääretorttuja! Tai siis, olen jo vuosia tehnyt kääretorttua, mutta aina, joka ikinen kerta, joko torttupohja on revennyt kääriessä tai sitten täyte on tursunnut ulos tortusta. Tällä kertaa onnistuin täydellisesti!

Tämä on mukailtu ihan tavallisesta, gluteenittomasta unelmatorttureseptistä ihan ilman sen kummempia metodinmuutoksia. Voitele maidottomalla margariinilla leivinpaperi ennen taikinan kaatamista sille.

Unelmatorttu

(maidoton, gluteeniton, pähkinätön)

(1 kääretorttu – 20 viipaletta – aktiivinen aika 20 min – passiivinen aika paisto 7 min + jäähdytys 1h = yhteensä 1 h 30min)

pohja

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 munaa

1½ dl sokeria

täyte

150g huoneenlämpöistä, pehmeää maidotonta margariinia (esim. tummansininen keiju)

2 dl tomusokeria

2 rkl appelsiinimehua

päälle

45 g tummaa, maidotonta suklaata (DAmmenberg)

  1. Laita uuni lämpiämään + 225C. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi pienellä määrällä (n. 2tl) tummansinistä keijua. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauho, tumma kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon sekaan. Sekoita varovasti ja kaada taikina leivinpaperin päälle. Tasoita pinta nuolijalla.
  2. Paista + 225C 7-9 min ajan. Valmist paistumisen aikana ritilän päälle toinen leivinpaperi, jolle ripottelet hieman kidesokeria. Pohja on valmis, kun tikku tulee puhtaana levyn keskeltä ulos. Kumoa nopealla liikkeella kääretorttu toisen leivinpaperin (ja samalla ritilän) päälle. Jäähdytä pohja.
  3. Kun pohja on kädenlämpöinen vaahdota tummansininen keiju yhdessä tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Levitä nuolijalla torttupohjan päälle. Kääri tiukalle rullalle levyn kapeasta sivusta alkaen.
  4. Sulata suklaa pursotuspussissa täydellä teholla 10 s kerrallaan. Tee pussin kulmaan reikä ja valuta viiruja kääretortun päälle. Leikkaa annospaloiksi.
  5. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s