Sima

Vanha kunnon sima. Lempijuomani koko maailmassa. Voittaa jopa shampanjan. Lapset vaan eivät tykkää. Se ei onneksi haittaa, jääpähän enemmän minulle. HAmmaslääkäri tosin kielsi kaikki hiilihapotetut juomat (ne kun tekevät reikiä), mutta nautin simani aina ruoan kanssa, niin menee samaan happohyökkäykseen..

Tänä vuonna simanhimo peittosi pashan himon ja tein ensimmäisen satsin jo maaliskuussa (ei kerrota kenellekään..)

Tällä reseptillä tulee neljä litraa. Tuplaa ohje, jos haluat enemmän. Jos haluat vaaleampaa simaa, puolita fariinisokerin määrä ja korvaa se samalla määrällä kidesokeria.

Tämä herkku käy kaikille muille paitsi sitruuna-allergisille, rusinattomille ja hiivayliherkille. Ainekset kun ovat vesi, sokeri, hiiva, rusinat ja sitruuna. Itse tykkään tehdä nämä lasipulloihin jääkaappiin (patenttipullot). Sima on valmiiksi jääkaappikylmää nautittavaksi, kun se valmistuu. Siirryin tähän tapaan, kun unohdin aina siirtää huoneenlämpöiset pullot jääkaappiin jäähtymään ennen tarjoilua vappuna..

Sima

500g fariinisokeria

2 l kiehuvaa vettä

2 l kädenlämpöistä vettä

herneen kokoine nokare tuorehiivaa

2 sitruunan mehu

2 sitruunan kuori (keltainen osa, ei yhtää valkoista)

pullotukseen

4 -5tl hienoa sokeria

n.20 rusinaa

 

  1. Kiehauta vesi fariinisokerin kanssa. Kuori sitruunoista keltainen osa kuoresta ja lisää kiehautettuun veteen. Purista sitruunoista mehu ja lisää kiehautettuun vesifariinisokeriseokseen. Lisää kädenlämpöinen vesi ja testaa seoksen lämpö. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, ota sitä ½ dl, sekoita hiiva siihen ja kaada takaisin astiaan. Anna käydä yön yli huoneenlämmössä.
  2. Seuraavana päivänä voit pullottaa siman. Kaada joka pulloon 1 tl sokeria ja 4-5 rusinaa. Siivilöi sima ja kaada pulloihin, sulje korkit ja siirrä jääkaappiin käymään. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan, tämä vie jääkaapissa 4-5 päivää ja huoneenlämmössä 2-3 päivää.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s