Mignonkakku

Ystäväni vauvalla oli ristiäiset hiljattain ja lapsen äiti ajatteli tehdä tarjottavaksi normaaliversiota suklaakakusta. Hän käytti täytteenä kolme levyä Fazerin sinistä, vadelmatuorejuustoa ja kermaa. Oi!  Annoskateus heräsi ja aloin suunnitella itselleni sopivaa versiota juhliin. Löysin Mignonkakkureseptin dr.Sugarin sivuilta ja yritin kolmesti tehdä siitä itselleni sopivan variaation, mutta valitettavasti pohja oli aivan liian tuhti ja rasvainen, samoin täyte, kuorrutteesta nyt puhumattakaan. Hylkäsin sen ja siirryin kokeilemaan Fazerin sivuilta löytyvän suklaakakun variointia ja siinä onnistuin kahdella yrittämällä oivallisesti!

Tonen versio on vain maidoton, toinen taas oli munaton, gluteeniton, maidoton ja samalla vegaaninen (mignonista saattaa tulla kananmunanjäämiä, ja jos allergikkosi on kovin herkkä kananmunalle, suosittelen vaihtamaan mignonin samaan määrään Fazerin Wiener Nougat:a). Johtuen Mignonista siinä on sekä hasselpähkinää että mantelia ja niillä sekä sitruunankuoriraasteella ja mignon- sekä suklaasulalla kuorrutin kakun. Tuorejuuston korvasin vanhalla tutulla maidoton margariini-sitruunamehu-tomusokeriseoksella.

Kakku oli tuhtiudestaan huolimatta raikas. Varsinkin nuorempi lapsi tykkää tästä erityisen paljon.

Sitruunainen Mignonkakku I

(maidoton)

(4 kerrosta korkea 20 cm halkaisijaltaan oleva kakku – riittää 10-12:lle – aktiivinen aika 1 h – passiivinen aika 1vrk – uuni +175C)

pohja

2 1/3 dl puolikarkeita spelttijauhoja

2 1/3 sokeria

1dl tummaa kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

½tl suolaa

1 dl soijamaitoa

1dl vahvaa kahvia

½ dl rypsiöljyä

1 muna

täyte

1,5 dl soijavispiä

1 sitruunan mehu

1dl tomusokeria

150g maidotonta margariinia (tummansininen keiju)

2 mignon munaa

50g tummaa maidotonta suklaata (Dammenberg)

päällyste

1 mignon muna

½ dl soijavispiä

hasselpähkinöitä

kuorittuja manteleita

1 sitruunan raastettu kuori

40g tummaa maidotonta suklaata (Dammenberg)

 

  1. Laita uuni lämpiämään +175C. Pingota leivinpaperi kahden 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Yhdistä pohjan kuivat aineet, sekoita ja lisää kahvi, öljy, soijamaito ja muna. SEkoita tasaiseksi isolla vispilällä. Kaada puolet taikinasta toiseen ja puolet toiseen vuokaan. PAista n.25 min uunin keskitasolla. Kokeile kypsyyttä tikulla, kakku on kypsää, kun tikku tulee puhtaana kakun keskeltä ulos. Jäähdytä vuoissaan huoneenlämpöiseksi.
  2. Tee täyte. Sulata vesihauteessa mignonit ja tumma suklaa, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa tummansininen keiju vaahdoksi, lisää siihen sitruunamehu koko ajan vatkaten ohuena norona ja lopuksi tomusokeri voimakkaasti vatkaten. Jätä sivuun siksi aikaa, että vaahdotat soijakerman. Yhdistä ensin sula mignonsuklaaseos rasvavaahtoon nostellen. Lisää sitten soijakermavaahto nostellen suklaavaahtoon. Jaa täyte puoliksi vuokien välillä, tasoita pinta ja laita jähmettymään yön yli jääkaappiin.
  3. Seuraavana päivänä sulata mignon soijavispiin. Paahda mantelit ja hasselpähkinät pannulla (ja jäähdytä). Ota hyytyneet kakut jääkaapista. Pyöräytä terävällä veitsellä kakun reunojen ympäri molemmissa vuoissa. Nosta toinen kakku tarjoilulautaselle ja nosta sitten toinen kakku ensimmäisen kakun päälle. Valuta pinnalle sula mignonsoijavispi, anna jähmettyä hetki ja ripottele paahdetut hasselpähkinät ja mantelit päälle. Lopuksi sulata pursotuspussissa suklaa ja pursota pähkinöiden päälle. Raasta lopuksi sitruunankuorta sulan suklaan päälle.
  4. Nosta tarjolle ja nauti!

 

Sitruunainen mignonkakku II

(maidoton, munaton, gluteeniton ja vegaaninen)

(kuten yllä)

pohja

1 dl maissijauhoja

1 dl tapiokatärkkelystä

1/3 dl perunajauhoja

1 tl ksantaania

1 tl  psylliumia

2 1/3 sokeria

1dl tummaa kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1tl soodaa

½tl suolaa

1 dl soijamaitoa

1dl vahvaa kahvia

½ dl rypsiöljyä

½ dl omenasosetta

täyte

1,5 dl soijavispiä

1 sitruunan mehu

1dl tomusokeria

150g maidotonta margariinia (tummansininen keiju)

2 mignon munaa (tai 100g Fazer Nougata, jos allergikkosi on äärimmäisen herkkä kananmunalle ja sen jäämille)

50g tummaa maidotonta suklaata (Dammenberg)

päällyste

1 mignon muna (50g Fazer Nougata jos kanamunajäämät eivät sovi)

½ dl soijavispiä

hasselpähkinöitä

kuorittuja manteleita

1 sitruunan raastettu kuori

40g tummaa maidotonta suklaata (Dammenberg)

  1. Laita uuni lämpiämään +175C. Pingota leivinpaperi kahden 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Yhdistä pohjan kuivat aineet, sekoita ja lisää kahvi, öljy, soijamaito ja muna. SEkoita tasaiseksi isolla vispilällä. Kaada puolet taikinasta toiseen ja puolet toiseen vuokaan. PAista n.25 min uunin keskitasolla. Kokeile kypsyyttä tikulla, kakku on kypsää, kun tikku tulee puhtaana kakun keskeltä ulos. Jäähdytä vuoissaan huoneenlämpöiseksi.
  2. Tee täyte. Sulata vesihauteessa mignonit ja tumma suklaa, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa tummansininen keiju vaahdoksi, lisää siihen sitruunamehu koko ajan vatkaten ohuena norona ja lopuksi tomusokeri voimakkaasti vatkaten. Jätä sivuun siksi aikaa, että vaahdotat soijakerman. Yhdistä ensin sula mignonsuklaaseos rasvavaahtoon nostellen. Lisää sitten soijakermavaahto nostellen suklaavaahtoon. Jaa täyte puoliksi vuokien välillä, tasoita pinta ja laita jähmettymään yön yli jääkaappiin.
  3. Seuraavana päivänä sulata mignon soijavispiin. Paahda mantelit ja hasselpähkinät pannulla (ja jäähdytä). Ota hyytyneet kakut jääkaapista. Pyöräytä terävällä veitsellä kakun reunojen ympäri molemmissa vuoissa. Nosta toinen kakku tarjoilulautaselle ja nosta sitten toinen kakku varovasti (gluteeniton pohja murenee ksantaanista ja psylliumista huolimatta herkästi, jos haluat helpottaa työtäsi, pakasta sitä pohjaa, jonka aiot nostaa päällimmäiseksi noin 1h ajan ennen siirtoa) ensimmäisen kakun päälle. Valuta pinnalle sula mignonsoijavispi, anna jähmettyä hetki ja ripottele paahdetut hasselpähkinät ja mantelit päälle. Lopuksi sulata pursotuspussissa suklaa ja pursota pähkinöiden päälle. Raasta lopuksi sitruunankuorta sulan suklaan päälle.
  4. Nosta tarjolle ja nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s