Smoothie manteleista, sitruksista ja karpaloista

Meidän perheessä lapset pyytävät usein iltapalaksi smoothieita ja ilostutan heitä (ja itseäni) kehittelemällä uusia makuyhdistelmiä. Tähän versioon olen erittäin tyytyväinen. Se on kermainen ilman kermaa, riittävän tuhti pitämään nälän seuraavaan aamuun asti ja kuitenkin raikas kiitos sitruksien ja karpaloiden. Makeutus tulee kuivatuista banaanilastuista, banaanista ja kuivatuista karpaloista.

Kermainen smoothien manteleista, sitruksista ja karpaloista

(maidoton, munaton, soijaton, gluteeniton, vegaaninen, vehnätärkkelyksetön, riisitön, kauraton)

(4-5:lle riippuen hedelmien koosta, yleensä näillä noin-mitoilla tulee 1,2-1,5 l valmista smoothieta – aktiivinen aika 10 min)

2 kourallista kuorittuja manteleita

1 kourallinen banaanilastuja

1 kourallinen kuivattuja karpaloita + 1 kourallinen koristeluun

1 sweetie

1 banaani

1 iso appelsiini

1 mandariini

  1. Laita mantelit ja banaanilastut blenderikulhoon, hienonna. Kuori sillä aikaa hedelmät ja poista sweetiestä kalvot. Viipaloi banaani. Muut sitrukset voit lohkoina kalvoineen kuorimisen jälkeen. (Halutessasi voit säästää appelsiininkuoret ja kandeerata ne).
  2. Lisää sitrukset, banaani ja 1 kourallinen kuivattuja karpaloita blenderikulhoon mantelibanaanirouheen päälle ja aja tasaiseksi, paksuksi smoothieksi. Kaada annoslaseihin ja koristele muutamalla kuivatulla karpalolla.
  3. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s