Pasha

Meni vuosia saada pasharesepti kohdilleen. Maidoton ja munaton pasha on hyvää, jos pystyy käyttämään sitruunaa. Aiemmin paistoin itse soijarahkan, nykyään käytän valmista Go On soijarahkavalmistetta. Soijatonta versiota en ole kehittänyt, sillä siedän itse soijaa.

Itse käytän kahvinkeittimen suodatinosaa ja pientä siivilää, jotka vuoraan kostutetulla harsolla ennen taikinan kaatamista muottiin. Jos sinulla on pashamuotti niin aina vaan juhlavampi tulee! Selvitä silloin muotin vetoisuus ja tee tarvittaessa isompi annos pashataikinaa.

Pasha

(maidoton, munaton, gluteeniton, vegaaninen)

(1 pieni muotillinen pashaa n.7dl vetoinen- Aktiivinen 10min + passiivinen aika 12-24h)

1 1/3dl soijavispiä (alpro)

130g maidotonta margariinia (tummansininen keiju)

1,5dl kidesokeria

1 sitruunan mehu

200g go on soijarahkaa (alpro)

2 tl vaniljasokeria

1/2dl rusinoita

1/2dl mantelirouhetta

1. Vatkaa soijavispi ja puolet sokerista vaahdoksi. Laita sivuun.
2. Vatkaa loput sokerit ja margariini vaahdoksi. Purista sitruunasta mehu ja vatkaa ohuena norona margariinivaahdon sekaan. Jatka voimakkaasti vatkaamista, kunnes saat aikaan vaalean vaahdon (n. 2-3min).
3. Sekoita margariinisitruunavaahtoon soijarahka. Lisää soijavispivaahto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi rusinat, vaniljasokeri ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina n.7dl vetoiseen astiaan, joka on vuorattu kostealla harsolla. Astian pohjassa tulisi olla reikä ylimääräisen nesteen pois valumista varten. Nosta harson reunat pashataikinan päälle. Nosta valutusastia kulhoon, laita harson päälle pieni paino (esim. kahvikupin aluslautanen) ja nosta jääkaappiin hyytymään ja valumaan yön yli.

5. Ota ennen tarjoilua pasha jääkaapista. Poista paino päältä, avaa harso ja laita pashaa vasten tarjoululautanen ylösalaisin. Kumoa pasha lautaselle, poista harso varovasti. Koristele halutessasi esim. soijavispipursotuksilla, rusinoilla ja manteleilla. Omani tarjoan ilman koristeita.

6. Nauti!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s