Salaatti kalasta ja perunasta

Kotiuduimme hiihtolomalta ja mieleni teki kevyttä ja nopeaa päivällistä. Manner-Suomeen suuntautunut matkamme jätti meidät kalatta pääruokana lähes viikoksi (erinomaista graavilohta, jota söin monena päivänä, ei lasketa pääruoaksi). Kala on aina erinomainen valinta, jos haluaa hyvää nopeasti. Ja jos haluaa hyvää ekstranopeasti, valitsee säilykekalan tai valmiiksi savustetun ja ruoditun kalan. Perunoiden kiehuessa valmistuu muu pilkkominen, höyrytys onnistuu perunakattilan päällä ja lopuksi keitetyt perunat lohkotaan salaattiin mukaan. Taisin vähän liioitella yrttien määrää, mutta hyvin tämä salatti maistui koko perheelle.

Yleensä teen tämän salaatin savusiaasta ja sekoitan yrtti-soijajogurttikastikkeen, mutta loman jäljiltä ei jääkaapissa ollut soijajogurttia, enkä jaksanut lähteä kauppaan pelkästään sen takia, niin tein öljypohjaisen version kastikkeesta. Enkä jaksanut ruveta perkaamaan kokonaisesta savusiiasta ruotoja, siksi vaihdoin kalaa. Hyvin toimi tämäkin.

Savulohta, savumuikkuja ja perunaa salaatissa

(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, soijaton)

(5-6:lle, aktiivinen aika 30 min)

100g savustettuja muikkuja öljyineen (1 prk Saimaan savumuikut – muikkuja)

½ nippua ruohosipulia silppuna

1 nippu tilliä silppuna

100g baby-pinaattia

250g lämminsavulohta (ota valmiiksi ruodittu)

8 keskikokoista, kiinteää perunaa keitettynä

100g vihreitä papuja höyrytettynä (myös pakaste sopii)

kourallinen kirsikkatomaatteja lohkoina

1 luumutomaatti kuutioina

½ sitruunan mehu

3 rkl neitsytoliiviöljyä

½ tl suolaa

1/4tl mustapippuria

1 punainen paprika kuutioina

½ kurkku kuutioina

  1. Pese perunat ja laita kiehumaan 20-30 min ajaksi. Keitä, kunnes ovat kypsiä, testaa kypsyys tikulla.
  2. Perunoiden kiehuessa kaada ison kulhon pohjalle savumuikut öljyineen. Kaada pavut siivilään, joka sopii perunankeittokattilaasi, ja höyrytä papuja siivilässä, joka on peitetty kannella, n.5 min ajan. Kaada ne savumuikkujen päälle. Pese ja silppua yrtit, kaada ne papujen päälle. Hienonna savulohi ja kaada yrttien päälle. Pese ja lohko kirsikkatomaatit ja kaada lohen päälle. Pese luumutomaatti ja kuutioi se, kaada kirsikkatomaattien päälle. Pese paprika, poista siitä siemenet ja kuutioi, kaada salaattikulhoon. Pese ja halutessasi kuori kurkku, kuutioi ja kaada salaattikulhoon. Sekoita.
  3. Kokeile perunoiden kypsyys. Kun perunat ovat kypsiä, nosta ne vedestä pois pieneen kulhoon jäähtymään. Ryöppää pinaatti perunoiden keitinvedessä 1-2 min ajan, kaada siivilään kattilasta pinaatti ja vesi, huuhtele pinaatti, kerää se käteen palloksi ja hienonna leikkuulaudalla. Kaada salaattikulhoon. Lohko perunat, lisää salaattikulhoon. Lopuksi kaada päälle oliiviöljy, sitruunamehu, ripottele suola ja mustapippuri. Sekoita
  4. Nauti itsellesi sopivan leivän kera!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s