Marjainen chiavanukas raakasuklaalla

Testailen edelleen Green Kitchen Travelsin reseptejä. Tämän pohjana oli heidän chiavanukas mansikkakastikkeella ja hedelmillä. Halusin tehdä siitä vähän syntisemmän version, kun allergiaruoka on aina niiiiiiin terveellistä, että ihan oksettaa. Se, että on allerginen (tai kun olin vegetaristi), ei tarkoita, että haluaa syödä aina terveellisesti. Tämä annos on luonnollisesti maidoton, mutta myös munaton, kauraton, gluteeniton ja vegaaninen.

Goodion raakasuklaata voi tilata esimerkiksi Ruohonjuuren verkkokaupasta. Se on kallista, mutta niin täynnä makus, että yksi pikkuruinen levyllinen riittää neljän annoksen koristeluun ja vahvasti suklaiseen makuun. Chiasiemeniä kannattaa muuten ostaa Sallisen 300g pussissa, ainakin meidän Prismasta. Luomumustikkahunajaa (Voi hyvin) löytyy samaisen kaupan hunajahyllyltä.

Lapset söivät päälliset, vanukas maistui minusta hyvälle ja söin kaksi annosta, mies söi sitten lasten vanukkaat seuraavan päivänä ja kehui hyväksi. Eli jos teet jälkiruoaksi, tästä on neljälle, mutta jos teet aamu-, väli- tai iltapalaksi, niin tästä on kahdelle. Ei tosin sitten ole terveellisimmästä päästä, kun on niin paljon hunajaa ja suklaata.

Marjainen chiavanukas raakasuklaalla

(maidoton, munaton, gluteeniton, kauraton, vegaaninen)

(2-4:lle riippuen tarjoatko jälkiruokana vai välipalana – aktiivinen aika 10 min – passiivinen 30 min tai yön yli)

chiavanukas

50g chiansiemeniä

2dl maustamaton Alpron soijamaito

2dl mansikanmakuinen soijajogurtti

1 rkl luomumustikkahunajaa

Mansikkacoulis

200g pakastemansikoita (minulla oli kotimaista Polkaa. Jos teet ulkomaisista mansikoista, on kaikki marjat keitettävä, varaa silloin kastikkeelle jäähtymisaikaa!)

2rkl luomu mustikkahunajaa

½ kypsä banaani

päälle

1 levy Goodion mustikkaraakasuklaata rouhittuna

1-2 tl/annos mustikkahunajaa

 

  1. Tee chiavanukas. Sekoita kaikki ainekset keskikokoisessa kulhossa, voit jakaa jälkiruoka-astioihin valmiiksi, jos teet jälkiruoaksi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 30 minuutiksi (tai yön yli).
  2. Tee mansikkakastike. Kiehauta puolet pakastemansikoista pannulla, lisää hunaja ja sekoittele, kunnes hunaja on sotkeutunut hyvin marjoihin. Siirrä syrjään. Laita loput mansikat blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää puolikas banaani viipaleina ja kaada keittämäsi marjat ja hunaja, sekä liemi päälle. Surauta tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan annosten kokoamista.
  3. Rouhi suklaa. Kun 30 min on mennyt, nosta chiavanukkaat jääkaapista, jaa kastike tasan kulhojen kesken, ripottele päälle rouhittu suklaa ja purista lopuksi jokaisen annoksen päälle kaunis raidoitus mustikkahunajaa. Jos haluat odotella yön yli, säilyvät chiavanukas ja mansikkakastike 2-3vrk jääkaapissa hyvinä.
  4. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s