Keksit karpaloista ja maapähkinävoista

Kyllä, aivan hirveä nimitys. Inspiraation näihin kekseihin sain Green Kitchen Travels-kirjasta, ohjeesta nimeltä mantelivoimustikkakeksit. No, mantelivoita olin liian laiska tekemään, siksi maapähkinävoi. Kauraa en oman allergian vuoksi voi käyttää, siksi polenta ja mustikat menivät, kun joku epähuomiossa kiskaisi arkkupakastimen johdon seinästä. Onneksi on kotivakuutus. Se sentään korvasi jotain.

Keksin kuva on minusta valtavan kaunis. Mitä sinä tykkäät? Nämä ovat hyviä, mutta eivät ole a) lainkaan rapeita (minusta keksit ovat rapeita) ja siten b) eivät ole keksejä. Nämä härskiintyvät huoneenlämmössä noin neljässä päivässä, joten jos teet näitä, niin pakasta ne, joita et jaksa heti syödä. Tahinista tulee aika kitkerä maku, että jos et ole seesaminsiemenvoin ystävä, niin korvaa tuo 90g vaikka maapähkinävoilla.

Karpalomaapähkinävoikeksit

(maidoton, munaton, gluteeniton, vegaaninen)

(16-20 keksiä – aktiivinen aika 15 min – passiivinen aika 10-12 min)

4dl teff-jauhoja

1dl polentaa

½tl ksantaania

1tl psylliumia

1tl soodaa

1tl vaniljasokeria

1dl rypsiöljyä

250g maapähkinävoita

90g tahinia

1/4dl vaahterasiirappia

1dl vaaleaa siirappia

75g kuivattuja karpaloita

  1. Laita uuni lämpiämään 175C ja 200C väliin, näiden paistolämpötilan pitäisi olla +180 C ja siihen ei minun sähköuunilla kyllä ihan tarkasti pääse. Yhdistä kuivat aineet ja kuivatut karpalot isossa leivontakulhossa. Kiehauta maapähkinävoi, tahini, siirapit ja rypsiöljy pienessä kattilassa. Kaada kuivien aineiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
  2. Laita uunipellille leivinpaperi ja pyöritä käsissä noin ruokalusikallisen verran taikinaa kerrallaan palloksi, jonka litistät paikalleen leivinpaperin päälle. Toista, kunnes koko taikina on pyöritelty kekseiksi.
  3. Paista + 180C uunissa 10-12min.
  4. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin siirrät keksejä, hajoavat kuumana helposti, mutta kestävät hyvin kasassa jäähtyneinä.
  5. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s