Piiras porkkanasta ja myskikurpitsasta

Pidän kasvisruoista. Tai jos totta puhutaan, pidän kaikesta hyvänmakuisesta ruoasta. Jännää onkin sen vuoksi, että olen ihan normaalipainoinen. Ehkä se liittyy kahteen lapseen, jotka tekevät jatkuvasti sotkua, jota on siivottava ja siten luodaan ikiliikkuja, joka on aina liikkeellä ja kuluttaa kaikki syömänsä kalorit? Mene ja tiedä. Näin hauskan facebook-meemin, jossa oli piirretty kolmio, jonka kärkinä olivat lapset, siisti koti ja mielenterveys ja tekstinä: voit valita näistä kaksi.

Porkkanoista ja kurpitsoista pidän molemmista paljon. Ja jälleen facebookissa näin videon, missä tehtiin voitaikinapohjalle kaunis kasvispiirakka monivärisistä porkkanoista. Minulla on pitkään ollut aikomuksena toteuttaa se piirakka ja tässä kehittelemäni ohje. Se on vain maidoton ja munaton, mutta jos allergikkosi sietää vehnätärkkelystä, löytyy kaupan pakastealtaasta hyviä gluteenittomia piirakkapohjia suolaiseen leivontaan.

Kaunis kasvisruusupiiras

(maidoton, munaton, vegaaninen ja kaupan jos korvaat kaupan gluteenittomalla valmispohjalla pohjataikinan, niin myös gluteeniton)

(1 piiras – aktiivinen aika 1h – passiivinen aika 45min-1h riippuen, haluatko kasviksesi al dente vai pehmeinä – uuni + 175C)

pohja

100g maidotonta margariinia (Sunnuntai)

3dl puolikarkeita spelttijauhoja

½tl suolaa

½tl leivinjauhetta

½dl kylmää vettä

cashewvoi

100g cashew-pähkinöitä

½tl suolaa

2tl rypsiöljyä

pohjalle

1rkl dijon sinappia

kasvisruusu

1kg porkkanoita kuorittuna ja pestynä

1kg myskikurpitsaa kuorittuna ja pestynä

2 mikronkestävää astiaa

vettä

2tl suolaa

 

  1. Valmista pohja. Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita lopuksi nopeasti kylmä vesi joukkoon. Muodosta taikinapallo, kääri elmukelmuun ja aseta jääkaappiin lepäämään puoleksi tunniksi.
  2. Laita uuni lämpenemään +175C. Kuori ja pese porkkanat ja myskikurpitsa. Viipaloi pituussuunnassa porkkanat niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat. Aseta mikronkestävään astiaan, kaada päälle vettä niin paljon, että porkkanat peittyvät ja mausta 1tl suolaa. Mikroa täydellä teholla 3-5 min, kunnes ovat niin pehmeitä, että voit taivutella haluamaasi muotoon helposti. Tee sama myskikurpitsalle.
  3. Ota pohja jääkaapista, kauli se leivinpaperin päällä irtopohjavuokaa isommaksi. Pingota puhdas leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja nosta taikina vuokaan. Painele vuoan reunaa vasten korkeahko taikinakerros. Töki pohjaan haarukalla reikiä.
  4. Tee cashewvoi. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi pähkinävoiksi. Tämä vie noin 10 minuuttia.
  5. Levitä 1 rkl dijonsinappia piiraspohjalle. Kaada päälle cashewvoi ja levitä tasaiseksi. Muotoile porkkana- ja kurpitsasuikaleista keskeltä aloittaen ruusu. Kiedo pehmein porkkana keskukseksi niin tiukaksi rullaksi kuin kykenet ja jatka sitten vuoron perään kurpitsa ja porkkanasuikaleiden kietomista muodostuvan ruusun ulkoreunoille.
  6. Paista + 175C uunissa 45min, jos haluat kasvisten olevan al dente tai 1h, jos haluat, että kasvikset ovat aivan pehmeitä.
  7. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s