Pata lihasta ja chorizosta

On ollut vähän väliä edellisen postauksen ja tämän välillä, sillä jouduin viettämään aikaani pari viikkoa sairaalahoidossa. ELämä onneksi jatkuu ja niin jatkuu allergikon ruoanlaittokin. Tämä seuraava ohje on jälleen koko perheen lempiruokia. JA hirveän helppo tehdä.

Tämä on taas näitä yhden astian pitkään haudutettavia herkkuruokia. Kaikki ainekset laitetaan samaan valurautakattilaan ja uuniin hautumaan viideksi tai kuudeksi tunniksi. Viikonloppuruokia siis silloin, kun kaikilla riittää puuhattavaa kotona sisällä, eikä kukaan jaksa keskittyä ruoanlaittoon varttia kauemmaksi ajaksi, jonka kaiken esikäsittely ennen padan uuniin laittoa vie. Jos omistaa leivinuunin, niin tämä valmistuu kätevästi jälkilämmössä vaikka yön yli hauduttaen.

Chorizo on yksi lempiasioistani maailmassa. Ihanan mausteinen, suolainen ja rasvainen makkara, jolla saa makua ruokaan kuin ruokaan. Melkein yhtä hyvää kuin pekoni (anteeksi vaan kasvissyöjät ja vegaanit, syön lihaa, koska tarvitsemieni proteiinien lisäksi pidän myös sen mausta).

Padan hauduttua kypsäksi nosta se pöytään tuoreen, vaalean leivän ja vihersalaatin kera. Leipää on ihana uittaa lautaselle kertyvässä maukkaassa liemessä.

Lihajuurespata chorizolla   

(maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton)

(4-6:lle – aktiivinen aika 15min –passiivinen aika 5h – uuni 100C)

700g karjalanpaistilihoja (eli naudan- ja sianlihaa)

2rkl oliiviöljyä

300g chorizoa (Lidl´n on paras tässä)

4 isoa, kiinteää perunaa

2 keskikokoista punajuurta

2 keltasipulia

3 keskikokoista porkkanaa

2 tl kuivattua timjamia

10 maustepippuria

2 laakerinlehteä

2,5dl valkoviiniä

2,5dl vettä

1tl suolaa

tarjoiluun mieleistä vaaleaa leipää, meillä syötiin kotitekoisen ciabattan kanssa.

 

  1. Laita uuni lämpenemään +100C. Paista oliiviöljyssä lihoihin kaunis pinta. Viipaloi chorizo, lisää paistumaan lihan kaveriksi. Kuori ja pese porkkanat, viipaloi ja lisää saamaan väriä valurautapannuuun lihojen ja makkaran kaveriksi. Sekoita. Kuori sipulit ja lohko ne neljään lohkoon ja nakkaa pataan. Kuori punajuuret, pese ja lohko neljään osaan ja nakkaa pataan, sekoita. Kuori perunat, pese ne ja lohko neljään venemäiseen lohkoon ja viskaa kaiken päälle. Kaada valkoviini ja vesi pataan ja kiehauta. Lisää timjami, suola, maustepippurit ja laakerinlehdet. Laita kansi valurautakattilan päälle ja siirrä uuniin.
  2. Paista 5 tuntia 100C. Nosta pöytään ja tarjoile tuoreen, vaalean leivän sekä (niin halutessasi) vihersalaatin kera.
  3. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s