Maidoton toffee & maidoton dumle

Lopultakin onnistuin! Maidoton toffeeni on täydellistä! Jippii! Tätä olenkin koettanut saada kohdalleen jo aika kauan. Mihin kaikkeen tätä voikaan käyttää! Toffeekarkkeihin, maidottomaan dumleen, Banoffeehen.. You name it!

Sellofaania ei meidän Prismasta löydy leivontatarvikehyllystä, joten olen leikellyt kinkunpaistopusseista sopivan kokoisia suorakaiteita ja pyöräyttänyt valmiit toffeekuutiot niihin. Tässä on hyvä idea koulun myyjäisiin tai vaikka maidottomalle kaverille joululahjaksi.

Kuvassa valmiita toffeita sellofaanissa. Dumlet katosivat kaapista ennen kuvaamista..

Maidoton toffee

(maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön, vegaaninen)

(n.10x20cm kokoinen astiallinen n. 350g valmista toffeeta – aktiivinen aika 20 min – passiivinen aika 3 h)

2dl kidesokeria

1dl fariinisokeria (pakattu tiiviisti)

½dl ruskeaa siirappia

2 dl Alpron soijavispiä

2rkl maidotonta margariinia (Sunnuntai)

 1. Sulata sokerit kattilassa (älä polta!). Lisää 1 rkl maidotonta margariinia, sekoita. Lisää sitten 1 dl soijavispiä, sekoita ja anna kiehahtaa. Toista. Keitä 10-15 min ajan, kunnes seos sakeutuu. Voit pudottaa vähän seosta lautaselle ja antaa jäähtyä, jos pystyt pyörittämään jäähtyneen seoksen palloksi, on toffee valmista. Ota pois hellalta ja sekoita toinen lusikallinen maidotonta margariinia joukkoon. Kaada siivilän läpi (massaan jää muuten joitain kovia, karamellisoituneita sokeripaloja) n. 10×20 cm kokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Laita kylmään jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.
 2. Leikkaa valmis toffee terävällä veitsellä kuutioiksi. Paketoi kuutiot sellofaaniin (tämä toffee muodostaa uudestaan klöntin, jos et kiedo sellofaaniin leikkaamiasi palasia ja säilytät niitä samassa rasiassa).
 3. Nauti! Säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.

Maidoton dumle

(maidoton, munaton, gluteeniton, vegaaninen)

(n. 400g valmiita maidottomia dumleja – aktiivinen&passiivinen yhteensä n. 6h)

1 annos maidotonta toffeeta

2-3 levyä maidotonta karamellisuklaata (Dammenberg)

 1. Tee toffee, kuten yllä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (itse sulatan pakkauksen kerrallaan, tarpeen mukaan, menekki riippuu leikkaamiesi toffeekuutioiden koosta – suklaata menee sitä enemmän, mitä pienempiä kuutioita leikkaat). Dippaa toffeekuutiot yksitellen suklaaseen niin, että toffee peittyy kokonaan. Aseta leivinpaperin päälle jähmettymään. Nosta jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi, kun olet saanut kaikki toffeet dipattua.
 2. Voit nostaa valmiit dumlet ilman käärettä rasiaan odottamaan tarjoilua (suklaa pitää toffeen aisoissa). Voit myös pakata foliopaperiin (löytyy kinkunpaistopussien vierestä ainakin meidän Prismassa).
 3. Nauti!
Advertisement

4 Comments Lisää omasi

 1. Maria sanoo:

  Hei. Tätä olisi tarkoitus tehdä ystävälle jouluksi, jäin nyt ihmettelemään ohjeen 1. Kohdassa maininta ”toista”? Eli siis mitä toistan? Ja tuleeko soijavispiä tuo ylimpänä mainittu 2dl vai alempana mainittu 1dl?

  Tykkää

 2. suklaatikki sanoo:

  Hei Maria! Lisäsin maidottoman margariinin ja soijakerman kahdessa erässä, eli yhteensä 2rkl maidotonta margariinia ja 2dl soijakermaa tulee yhteensä.

  Tykkää

 3. Mari sanoo:

  Voiko soijakerman tilalla käyttää muita kasvimaitoja tai jopa vettä?

  Tykkää

  1. suklaatikki sanoo:

   Todennäköisesti voi, mutten ole testannut. Esimerkiksi tässä vegaanisessa toffeereseptissä (jota EN ole kokeillut) on käytetty vettä: https://theprettybee.com/vegan-nut-free-buttercrunch-toffee/
   Jos kokeilet, niin kerro, kuinka onnistuit ☺️!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s