Suolaiset muffinssit

Minusta tähderuoat ovat parhautta. Nuorempana olin sitä mieltä, että tähteet maistuvat vanhalle. Joko makuaistini on vanhemmiten turtunut tai sitten osaan nykyään hyödyntää tähteet taitavammin.

Pidän yleensä kerran viikossa päivän, jolloin joko tarjoan tähderuokia päivälliseksi ihan sinällään tai sitten teen tähteistä jonkun ihan uuden ruoan. Minusta ruokahävikin vähentäminen on ensinnäkin taloudellisesti erittäin kannattavaa ja toisaalta se on ekoteko. Varsinkin eläinperäisiä valkuaisia pyrin hyödyntämään viimeiseen asti. Joskus on pakko heittää ruokaa menemään, mutta pyrin siihen, että ruokahävikki on mahdollisimman pientä.

Keitetyistä perunoista saa helposti vaikka mitä, mutta puurot ovat minusta vähän hankalia. Meillä kun syödään lähes joka aamu puuroa (ruis- tai spelttipuuroa), niin puurotähdettä tahtoo tulla päivittäin, vaikka pyrinkin keittämään vain sen verran, joka meillä kuluisi. Jääkaappiin oli myös sairaalassa ollessani jäänyt vajaa annos tomaattipohjaista jauhelihakastiketta sekä kolme kotitekoista lihapullaa maidottomassa valkokastikkeessa.

Suolaiset muffinssit ovat hyvä konsti tähteiden hyödyntämiseen. Tällä kertaa lähdin kehittämään makumaailmaa bolognesekastikkeesta ja minusta niiden seuraan sopivat oliivit ja joku yrtti, joksi valikoitui jääkaapissa oleva ruohosipuli. Mies söi näitä neljä yhdeltä istumalta. Kaipa onnistuin aika hyvin. Täytteitä voi varioida jääkaapin sisällön mukaan, yleensä oliivit tai aurinkokuivattu tomaatti on ollut se herkullinen pieni suolapala,  jonka olen tähteisiin yhdistänyt.

Suolaiset tähdemuffinssit

(maidoton)

(12 iso muffinssia – aktiivinen aika 15 min – paistoaika 25-30min)

pohja

2 1/4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 munaa

1,5 dl soijakermaa

7 dl puolikarkeita spelttijauhoja

sattumat

2dl tähdepuuroa (tällä kertaa oli ohrarouhepuuro, joka oli keitetty 50/50 vesi/soijamaito)

3 lihapullaa + valkokastike 3 rkl

1 nippu ruohosipulia

1,5 dl kivettömiä, mustia kalamata oliiveja

Täyte

2dl bolognesekastiketta

  1. Laita uuni lämpenemään + 200C. Vuoraa muffinssivuoka leivinpaperilla tai paperisilla muffinssivuoilla.
  2. Mittaa puuro, jauhot, leivinjauhe ja suola leivinkulhoon ja sekoita, lisää kanamunat ja öljy. Sekoita. Hienonna ruohosipuli, pieni lihapullat ja jos haluat, voit pieniä myös oliiveja ja sekoita taikinaan yhdessä valkokastikkeen kanssa.
  3. Jaa taikina muffinssivuokiin. Tee kolo muffinin keskelle ja annostele siihen 2-3 tl bolognesekastiketta.
  4. Paista +200C uunissa 25-30 min. Muffinssit ovat kypsiä, kun ne ovat saaneet vähän väriä ja tikku tulee keskeltä ilman taikinaa ulos 10 s jälkeen.
  5. Nauti sellaisenaan välipalana tai vihersalaatin kera pääruokana.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s