Paella

Miten tätä ystävältäni opittua perheen luottoreseptiä oikein kuvailisi? Maukas, täyttävä ja turvallinen. Lohturuokaa siinä, missä kaalilaatikkokin. Tämä alunperin espanjalainen resepti on kokenut sen verran muutoksia minun keittiössäni, etten sitä polta rapeaksi pohjasta, koska en siitä osasta ole koskaan pitänyt. Maku on kuitenkin rikas ja hyvä näinkin.

Tämä valmistuu arki-iltanakin, jos töissä on ollut rauhallisempi päivä, ja ainekset vain löytyvät kaapista. Sitä voi tarjota hyvillä mielin myös vieraille, sillä se on sen verran maukas ja kaunis, että voi tarjota hienommiltakin lautasilta. Ensimmäisen kerran söin tätä ystäväni reseptillä tehtyä versiota eräänä muuttopäivänäni, kun muutimme opiskelupaikkakunnalla mieheni kanssa jälleen uuteen asuntoon, ja ystäväni ja hänen miehensä olivat tulleet auttamaan muutossamme. Ystäväni katseli pakastimeni sisältöä ja tuumi, että nyt kun täällä on sekä kananrintafilettä, että herneitä ja katkarapuja, niin yhdistetään ne meillä kotona oleviin chorizoon ja sitruunaan, niin saadaan paella. Voi se oli hyvää! Voitti suunnittelemani muuttomättöpizzan mennen tullen.

Siitä asti tämä resepti on ollut perheellämme vakikäytössä. Lasten syntymän jälkeen olen jättänyt chilin alkuperäisestä ohjeesta pois.

Paella

(6:lle – maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton)

(aktiivinen aika 30 minuuttia)

3 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1-2 valkosipulin kynttä

400g kanan rintafileitä

1tl suolaa

1 tl vastarouhittua mustapippuria

140-200g chorizoa (Lidl’n chorizo on paras tässä – tarkista chorizoa ostaessasi, että se on maidoton, gluteeniton, munaton ja soijaton!)

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

(1 punainen chili)

1 pussi sahramia (n.4-5g)

1 kanaliemifondikuutio (Fond du Chefin kuutio on omille allergioilleni sopiva, tarkista kuutiosi sisältö ja sopivuus allergikollesi ennen käyttöä!)

4 dl pyöreäjyväistä riisiä (itse käytän edelleen puuroriisiä)

0,75-1l vettä

200g pakasteherneitä

200g pakastekatkarapuja

1 nippu persiljaa

1-2 sitruunaa

 

 1. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Nosta kanan rintafileet paistumaan kannen alle keskilämmölle (oma liesi 6-8, maksimi 12 ja minimi 1). Paista 4-5 min/ puoli niin, että pinta on ruskistunut kauniisti. Kanan paistuessa kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Viipaloi chorizo. Nosta kanat lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista samassa pannussa chorizoviipaleita joitain minuutteja, kunnes ovat ruskistuneet ja niistä irtoaa rasvaa. Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Ota herneet ja katkaravut sulamaan pakastimesta.
 2. Lisää sipulisilppu ja valkosipulit pannulle, sekoittele ja kuullota joitain minuutteja. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja riisi, sekoittele, kunnes riisi on kuultavaa. Lisää sahrami ja sekoita, lisää sitten vettä 0.75l ja laske lämpöä matalalle, kun vesi on kiehahtanut pannulla. Anna kiehua kannen alla 10 minuuttia. Sillä aikaa pese paprikat, poista siemenet ja kuutioi ne. Tee sama chilille, jos haluat käyttää sitä. Lisää kiehuvien riisien päälle ja sulje taas kansi.
 3. Pese ja hienonna persilja, laita se sivuun odottamaan. Lohko yhdestä sitruunasta 6-8 lohkoa pituussuunnassa sitruuna halkaisten. Kuutioi paistamasi kana. Kun riisi on kiehunut 15 minuuttia, maista, onko riisi kypsää. Lisää vettä, jos paistinpannu uhkaa kuivua (älä lisää, jos halua sen palaneen pohjan). Lisää kanakuutiot ja pakasteherneet, sekoita ja anna kiehahtaa, lisää katkaravut ja silputtu persilja, sekoita ja nosta hellalta sivuun. Töki sitruunanlohkoja koristeeksi annokseen.
 4. Nosta jokaiselle lautaselle pari-kolme kauhallista paellaa ja yksi sitruunanlohko. Purista situunalohkosta mehu annoksen päälle ja nauti!
Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. Nyt pitää muistaa tehdä paellaa, ollut suunnitelmissa Espanjan matkasta lähtien! 🙂
  xIida

  Tykkää

  1. suklaatikki sanoo:

   Paella on kyllä hyvää. Tänään tein tätä viimeksi, kun oli vieraita käymässä. Hyvin maistui myös pienimmille vieraille 😁

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s