Pastaa ja rapua

 

Tämä on kuulunut vakio-ohjeisiini jo ainakin seitsemän vuoden ajan. Esikuva-aterian söin aikanaan Helsinki-Vantaan lentokentällä kansainvälisen alueen ravintolassa. Silloin annoksessa oli jokirapuja, artisokansydämiä ja runsaasti tuoretta basilikaa sekä parmesanlastuja. En muista enää, mihin olin matkalla, mutta annosta olen monesti muistanut onnellisena. Seuralaisena juotu lasi Chablista on saattanut entisestään olla lämmittämässä muistoja.

Olen samaa öljypohjaista kastiketta sittemmin tuunaillut vähän sen mukaan, mitä säilöttyä kasvista kaapista löytyy. Tällä kertaa hyllyltä tuijotteli iloisenpunainen purkki aurinkokuivattuja tomaatteja valkosipulinkynsien ja kapristen kera. Hapokkuuden kastikkeeseen haen yleensä valkoviinistä, mutta toisinaan käytän sitruunaa ja nyt kokeilin verigreippiä, kun sitä kerran kotona oli tarjolla. Se sopikin erinomaisesti, usko tai älä. Pidän tällaisista yhdessä astiassa esille tuotavista yksinkertaisista aterioista, jotka valmistuvat nopeasti ja sisältävät silti kaikki terveellisen aterian osat – valkuaiset, hiilihydraatit, kasvikset ja rasvat. Arkiherkkua parhaimmillaan.

Tässä reseptissä on runsaasti öljyä ja laskin, että yhtä ruokailijaa kohden tulee vajaa ½dl öljyä, joka on n. 450kcal, että tämä ei ole laihdutusruokaa.

 

Pastaa  valkokatkarapuöljykastikkeella

(4:lle – maidoton, gluteeniton, munaton)

(aktiivinen aika 15 minuuttia)

 

pasta

250g maissipastaa

2 l vettä

3 tl suolaa

 

kastike

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 prk (440g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (mausteina valkosipulinkynnet ja kapris)

¾ dl + 1 rkl oliiviöljyä

½ verigreipin mehut ja hedelmälihat (reilu 1 dl yhteensä)

170 g valkokatkaravun pyrstöjä

50 g rucolaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

 

  1. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää siihen hienonnetut sipulit ja valkosipuli, laske lämpöä ja anna kypsyä matalalla lämmöllä 10 minuutin ajan.
  2. Sipulien kypsyessä laita vesi kiehumaan pastaa varten. Lisää suola veteen. Keitä maissipastaa 1 minuutti vähemmän, kuin pakkauksen ohjeessa kehotetaan. Valuta, huuhtele ja lisää 1 rkl oliiviöljyä pastan sekaan.
  3. Lisää kastikkeeseen pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja niiden liemi, pesty rucola ja ½ verigreipin mehut ja hedelmälihat. Sekoita ja anna kiehahtaa. Kaada pasta pannulle, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää valutetut valkokatkaravun pyrstöt. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Tarkista maku.
  4. Nauti!

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s