Salaatti greipistä

Tämä on yksi lempisalaateistani, jossa virkeä greippi kohtaa täyteläisen pekaanipähkinän ja ne sitoo yhteen pippurinen rucola. Kehittelin tämän salaatin alkukesästä, kun teki mieleni jotain uutta. Tutkiskelin kaappien sisältöä ja pihamaata. Yrttipenkissä kasvaa rucolaa, verigreipit ovat olleet tänä vuonna erittäin mehukkaita ja herkullisia, ja niitä löytyy yllin kyllin hedelmälautaselta, ja ikisuosikkini pekaanipähkinä ostetaan jättisäkeissä kuivakaappiin, sillä tykkään laittaa niitä vähän joka paikkaan. Pekaanipähkinät ovat terveellisiä rasvoja pullollaan, kuidun hyvä lähde ja ihan vain parasta, mitä tiedän.

Kastikkeessa on erikoisuutena tahinitahna, joka tuo lisää pähkinäisyyttä annokseen, ja auttaa sitomaan erilaiset maut toisiinsa. Greippien mehukkuuden takia kastiketta tulee varsin paljon, ja pihinä emäntänä en halua heittää hyvää ruokaa menemään. Olenkin laittanut ylimääräisen salaattikastikkeen metsäsienikeittoon tuomaan umamin makua ja täyteläisyyttä. Sienikeiton reseptin postaan seuraavaksi. Tarjoilin viimeksi sienikeiton tämän salaatin seuralaisena, eri lautasilta tietty, ja ateriaksi ne sitoi paahtoleipä, jonka leivoin samana päivänä. Yleensä tarjoilen tämän salaatin lounaalla lämminsavustetun lohen ja riisin kanssa.

Verigreippisalaatti rucolalla ja pekaanipähkinöillä

(4:lle – maidoton, munaton, gluteeniton, vegaaninen)

(aktiivinen aika 10 min)

 

salaattiin

100g pientä rucolaa

1 iso verigreippi (tai 2 pienempää)

3 isoa kourallista pekaanipähkinöitä

 

kastike

verigreippien kuorilohkoista ja kalvoista puristettu mehu

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl tahinitahnaa

½ tl suolaa

1 tl dijon sinappia

1 rkl rypsiöljyä

 

  1. Puhdista  ja  pese rucolat, kuivaa ne ja levittele tarjoilulautaselle. Pese verigreippi ja kuori terävällä veitsellä se leikkuulautaa vasten. Purista kuorisuikaleista mehu talteen. Terävällä veitsellä leikkaa greippiliha irti kalvoista ja puolita kalvottomat lohkot. Purista lopuksi mehu talteen greippikalvoista. Levitä greipinpalat rucolan päälle ja ripottele pekaanipähkinät pinnalle. (Jos haluat paahtaa pähkinät, tee se kuivalla, kuumalla pannulla jatkuvasti sekoittaen varoen polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä ennen lisäämistä rucolan ja greipin sekaan.)
  2. Valmista kastike: Lisää verigreippimehun sekaan vaahterasiirappi, tahini, suola, dijonsinappi ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada salaatin päälle noin puolet valmistamastasi salaatinkastikkeesta (tarkoitus on, ettei salaatti ui kastikkeessa). Loput kastikkeet voit käyttää esimerkiksi sienikeittoon tai seuraavana päivänä jonkun muun salaatin kastikkeena.
  3. Tarjoile heti ja nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s