Posset

Minusta sitruunalla hyydytetty kermajälkiruoka posset on ihana. Superyksinkertainen herkku, johon tarvitsee vain kolme raaka-ainetta: kermaa, sokeria ja sitruunaa. Soijakermalla kokeilin jostain syystä vasta tänään, miten posset onnistuu. Olin kai enemmän tai vähemmän epäonnistuneiden soijajuustokokeilujeni takia menettänyt uskoni koko soijan kunnolliseen hyytymiseen. Yllättäen posset onnistui ensi yrittämällä hyvin!

Hellepäivän iltana on ihana katsella merelle, kun kuhaa narraavat veneet tulevat ja menevät lahdella, ja nautiskella yksi lusikallinen kerrallaan raikasta, kylmää ja kermaista herkkua. Lapset nukkuvat, mies on töissä. Koko auringonpaisteinen ilta on yksin minun. Possetin päälle ripottelin vähän sitruunankuoriraastetta ja tuoreita, kylmiä metsämustikoita. Taivas, miten hyvää. Pitääkin kokeilla silken tofua soijakermasta soijamaidon sijaan.

Sitruunaposset soijakermasta

(maidoton, munaton, gluteeniton, vegaaninen)

(4-6 annosta riippuen annosastiasi koosta, omani ovat pieniä 1 dl kokoisia, joten niitä tuli 7 – aktiivinen aika 5 min – passiivinen aika hyydytys 6-8h)

255 g soijavispiä (n.2½dl)

145g soijaruokakermaa (n.1½dl)

100g kidesokeria (n.11/4dl)

100g sitruunamehua (n.1dl, minulla meni 1½ sitruunan mehut)

päälle koristeeksi

1 sitruunan kuoriraaste

1 rkl annosastiaa kohden tuoreita metsämustikoita

  1. Mittaa kattilaan kermat ja sokeri. Raasta pestyn sitruunan kuori ja laita se talteen koristelua varten. Purista mehu 1-2 sitruunasta.
  2. Kuumenna kermasokeriseos kiehuvaksi ja anna kiehua hetki, että sokeri sulaa. Ota sivuun liedeltä, tee kauhalla tai vispilällä pyörre ja kaada sitruunamehu seokseen. Kaada annosastioihin ja siirrä jääkaappiin peitettyinä jähmettymään 6-8h ajaksi.
  3. Koristele ennen tarjoilua sitruunankuoriraasteella ja mustikoilla. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s