Brita

Olimme menossa ystävien luokse grillaamaan ja lupasin tuoda tullessani jälkiruoan. Brita-kakku on yksi lempikakuistani kautta aikain ja mietin tuoreita mansikoita perinteisten vadelmien tilalle. Kävikin niin, että söin vahingossa kakkumansikat edellisenä iltana jalkapalloa katsoessa (tai katsoessani, kun mkesti katsoi jalkapalloa). Onneksi kaapissa oli tuoreita, ihania kirsikoita ja ajatukset suuntautuivat heti Schwarzwaldin kakkuun. Miksei yhdistää näitä kahta herkkua? Lopputulos katosi tarjoiluvadilta alta aikayksikön, vaikka jokaisen maha oli täynnä grilliherkkuja. Siispä tässä ohje maidottomaan ja gluteenittomaan Brita-kakun versioon.

Schwarzwaldin Brita

(maidoton, gluteeniton)

(10 annosta – 1 levyllinen kakkupohjaa – aktiivinen aika 30 min + 5 min – passiivinen 20 min)

Pohja

130g maidotonta margariinia (sunnuntai tai tummansininen keiju)

1dl kidesokeria

1tl vaniljasokeria

½ dl mantelijauhoa

½dl perunajauhoa

½dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Fazer, tarkista oman kaakaojauheen maidottomuus)

2 tl leivinjauhetta (tarkista, että on vehnätön ja vehnätärkkelyksetön, jos allergikkosi on vehnälle allerginen)

3 keltuaista

1dl soijamaitoa

Marenki

3 valkuaista

1½ dl kidesokeria

Täyte ja kuorrute

1 prk soijavispiä (Alpro)

400 g tuoreita kirsikoita puolitettuina ilman kiviä

1 tl vaniljasokeria

50g hasselpähkinärouhetta

 

  1. Laita uuni lämpiämään + 175C. Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Yhdistä pohjan jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vaahdota uudelleen kovaksi vaahdoksi. Jätä marenki odottamaan pohjan valmistumista.
  2. Samoilla vatkaimilla voit huoletta vaahdottaa toisessa astiassa maidottoman margariinin ja sokerit. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoseos ja soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä pohja leivinpaperin päälle. Kerros on ohut, älä säikähdä, se riittää. Levitä marenki pohjan päälle. Jätä 1-2 cm päähän pohjan reunasta marenkikerros, sillä marenki leviää pohjan päällä paistuessaan. Paista n. 20 min +175 C uunissa, kunnes pohja irtoaa helposti leivinpaperista.
  4. Anna pohjan jäähtyä uunipellillä, jonka jälkeen voit koota kakun. Halkaise pohja keskeltä puoliksi. Vaahdota soijavispi vaniljasokerin kanssa. Halkaise kirsikat ja poista kivet. Rouhi hasselpähkinät tai käytä valmista rouhetta. Levitä vispiä alemman pohjan päälle, ripottele puolet kirsikoista ja hasselpähkinärouheesta päälle. Nosta toinen pohjanpuolikas täytteen päälle ja levitä loput vispit kakun pinnalle, ripottele päälle kirsikat ja hasselpähkinät. Kakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s