Jäätelöä 2

Parhaan koostumuksen erikoisjäätelöön olen saanut käyttämällä cashewpähkinöitä, kuorittuja manteleita tai maapähkinävoita. Pähkinät ja mantelit tahtovat kuitenkin jäädä sen verran karkeiksi liottamisesta ja tarkasta jauhamisesta huolimatta, ettei aivan silkinsileää koostumusta lopputulokseen tule. Suklaanougatjäätelössä siitä ei ole haittaa, mutta mansikkajäätelössä se suoraan sanoen harmittaa. Sitten keksin mantelimassan! Seuraavan mansikkajäätelön ainesosalista on lyhyt ja ytimekäs, mutta lopputulos, ah, mansikkainen ja sileä jäätelön ja sorbetin välimuoto, herkkua! Tee tämäkin jäätelö jäätelökoneella, sillä pakastimessa valmistettaessa valmiin jäätelön rakenne jää kiteiseksi ja kovaksi.

Mansikkajäätelö

(maidoton, gluteeniton, munaton, vegaaninen)

(½litraa valmista jäätelöä – aktiivinen 10 min – jäätelökone 10-15min – pakastus tarvittaessa 30min-1h)

150 g mantelimassaa

2 tl vaniljasokeria

420 g mansikoita (tuore tai pakastettu)

 

  1. Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne kohmeisiksi ja blendaa sileäksi massaksi, jonka jälkeen lisää mantelimassa paloina sekä vaniljasokeri ja soseuta täysin sileäksi massaksi. Jos käytät tuoreita marjoja, voit blendata kaiken kerralla sileäksi massaksi.
  2. Pakastemarjoista tehdyn massan voit laittaa heti jäätelökoneeseen, mutta tuoreista marjoista tehtyä massaa kannattaa jäähdyttää jääkaapissa 1-2 tuntia ennen kuin sen laittaa jäätelökoneeseen (tai sitten viilennät tuoreet marjat jo ennen soseuttamista jääkaapissa). Käytä molemmissa tapauksissa jäätelökonetta 10-15min. Jos jäätelö jää liian löysäksi, pakasta vielä 30min-1h ennen tarjoilua.
  3. Jos teet jäätelön ennakkoon pakastimeen, nosta jäätelö n. 15-30min ennen aiottua tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s