Kanaa, tomaattia ja paistettua polentaa

Kirjoitin aiemmin, etteivät italialaiset ruoat oikein onnistu ilman voita, kermaa ja juustoa. Taisin liioitella. Tämä on herkullinen, vähän hienompi koko perheen ateria, jonka valmistat edullisista aineksista. Voi tarjota vieraillekin, maistuu varmasti. Lasten vuoksi olen vähentänyt balsamicon määrää, he kun eivät kitkeristä mauista oikein välitä. Hyvää tämä on näinkin! Valmistusaika on tunti, mutta minulta meni viimeksi puolitoista, kun reilun metrin mittainen keittiöapurini kävi vääntämässä uunin +50C kesken ruoanlaiton..

Balsamicokanaa, tomaattia ja paistettua polentaa

(4:lle aikuiselle – valmistusaika 1h – uuni +175C)

(maidoton, munaton, gluteeniton, vehnätön ja kauraton)

Kanaan ja tomaatteihin:

4 isoa kanan koipireittä

3 tl suolaa

1 tl (Tellicherry) vastarouhittua mustapippurirouhetta

1 rkl oliiviöljyä

¼ dl balsamicoviinietikkaa

2 rkl ruskeaa sokeria (ruokokidesokeri)

4 lehteä salviaa

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl vettä

3-4 isoa, ylikypsää tomaattia

1 nippu tuoretta basilikaa (varret ja lehdet)

 

Paistettuun polentaan:

7,5 dl vettä

1 kanafondikuutio

1,5 dl polentaa

15 g maidotonta margariinia

 

  1. Suolaa ja pippuroi kanankoivet. Paista kanaan oliiviöljyssä, kuumassa pannussa kaunis, ruskea paistopinta molemmin puolin (n. 3 min/ puoli kuumassa pannussa, oma liesi 12). Laske lämpöä miedolle (oma liesi 4) ja lisää balsamicoviinietikka sekä ruokokidesokeri. Peitä kannella. Huuhtele tomaatit, poista kannat ja pilko lohkoiksi ja kuutioiksi (ruoka on hauskemman näköinen kun tomaatti on erikokoisina paloina) ja laita pannuun kanojen ympärille. Sulje kansi. Silppua sipuli, hienonna valkosipuli ja lisää ne pannuun tomaattien päälle. Nosta kanat voideltuun ( tai leivinpaperilla vuorattuun) uunivuokaan. Kuullota vielä 3-4 min tomaatteja ja sipuleita pannulla. Kaada kanojen päälle uunivuokaan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja kaada kanojen päälle uunivuokaan. Laita jokaisen kanankoiven päälle yksi iso, huuhdeltu, salvianlehti. Silppua basilikan varret ja ripottele tomaattien ja sipulin sekaan. Paista uunissa 45-50 min, kunnes kanankoiven paksuimpaan kohtaan tikulla tehdystä reiästä valuu kirkasta nestettä.
  2. Kanan ollessa uunissa valmista ensin polentakakku: Kiehauta vesi, lisää fondikuutio (Varmista, että kuutio sopii ruokarajoitteiselle) ja vispaa polenta kiehuvaan veteen. Nosta kattila liedeltä ja anna kypsyä vielä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada vedellä huuhdeltuun, pyöreään uunivuokaan asettumaan kakuksi. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
  3. Kun kanan paistoaikaa on noin 10 min jäljellä ota polentakakku jääkaapista. Kumoa leikkuulaudalle ja leikkaa polentakakusta 8 kolmiota. Paista maidottomassa margariinissa kuumalla pannulla 3 minuuttia/ puoli.
  4. Ota kana uunista, ripottele revityt basilikanlehdet kanojen ja kastikkeen päälle. Nosta uunivuoka ja polentakakut paistinpannussa tarjolle pöytään. Jokaiselle on yksi koipireisi, kaksi polentakakkua ja runsaasti tomaatti-basilika-balsamicoviinietikkakastiketta. Nauti!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s