Perunamunakas

Tortilla de patatas eli espanjalainen perunamunakas on yksi parhaita ruokia, joita olen maistanut Espanjassa. Se sisältää aivan tavallisia (lähes) joka keittiön perusraaka-aineita, jotka yhdessä tällä tavalla valmistettuna ovat enemmän kuin osiensa summa.

Oliiviöljyä laitetaan pannuun oikeasti lähes puoli litraa, ja perunoiden sekä sipulien hidas kypsennys siinä selittänevät munakkaan mehevyyden ja ison osan täyteläisestä mausta. En ikinä laita neitsytoliiviöljyä tähän ruokaan, vaan käytän joko paisto- tai erittäin neutraalin makuista leivontaoliiviöljyä. Lisäksi käytän tässä pienehköä paistinpannua, sillä tämä munakas on parhaimmillaan paksuna ja mehevänä, kuin pannulla paistettuna kakkuna. Hyvää kylmänä ja kuumana, säilyy jääkaapissa pari päivää valmistamisen jälkeen.

Tortilla de patatas
(Maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön)

600-700g kiinteää perunaa kuorittuna ja ohueksi viipaloituna

1 iso sipuli hienonnettuna

4-5 dl oliiviöljyä (ei missään nimessä neitsytöljyä vaan paisto-oliiviöljyä!)

5-6 kananmunaa

Suolaa maun mukaan (laitoin 1,5tl)

Mustapippuria myllystä pari kierrosta (voi jättää poiskin)

Pieni nippu tuoretta persiljaa

1. Pese, kuori, huuhtele ja viipaloi perunat. Kuori sipuli ja hienonna se. Siirrä perunat ja sipuli paistinpannuun ja kaada päälle öljyä niin paljon, että ne peittyvät. Kuumenna keskilämmölle ja kypsennä 20-25 min. Voit halutessasi sekoittaa välillä, mutta laiskana emäntänä jätinn sekoittelut tekemättä.

2. Perunoiden kypsyttyä siirrä pannu pois hellalta. Riko leivinkulhoon kananmunat, vatkaa rakenne rikki, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta reikäkauhan avulla kypsät perunat ja sipulit joukkoon. Kaada öljy pannulta talteen seuraavaa kertaa varten.

3. Kaada taikina pannulle ja kypsennä keskilämmöllä n.5 min, käännä lautasen avulla ympäri ja paista kaunis pinta myös toiselle puolelle. Liu’uta valmis perunamunakas tarjoilualustalle.

4. Pese ja hienonna persilja ja ripottele perunamunakkaan päälle (tai tarjoile persiljasilppu eri astiasta).

5. Nauti!

3.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s